DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Monday, August 19, 2013

My *EID * story : 2013

Assalammualaikum ,

I hope I’m not too late to wish Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua warga bloggers sekalian.Pejam celik pejam celik sekejap saja Ramadhan meninggalkan kita dan Syawal menjelma tiba dan Alhamdulillah sudah hamper 1/3 bulan , ya ALLAH cepat nya masa berlalu.Raya kali ini ber*beda* sekali buat tuan punya blog ini….Rezeki ALLAH swt I dapat cuti raya Aidilfitri even baru berusia *5 bulan * di tempat kerja baru ,  kita hanya merancang tapi ALLAH yang menentukan , beria –ria I mintak kerja di pagi raya .ALLAH swt maha mengetahui.Oleh kerana I ‘m working di malam raya ( malam ketiga di hospital ) ,Ahmad J and I decided to beraya di kampong halaman di Kedah terlebih dahulu sebelum berangkat pulang ke*kampong * husband .

Think about raya di Yan , Kedah , i realized this is my second time beraya together as husband and wife di YAN, first time is masa baru je lepas pantang , that’s was in 2009 and then we alternate raya KL and Kedah .,and last year 2012 I;m in Jeddah  and this year memang raya besar la especially rania now dah besar and excited  looking forward for new clothes , new baju kurung and firecrackers. :P

1st syawal , straight from working place after solat sunat raya , ahmad j and I drove to my maternal side at Yan ,Kedah .It’s just 50 minutes from KULIM, Rania la yang paking excited dengan new baju kurung from her Bibi Izan .Thank you Bibi izan .As usual routine harian, selepas bermaafan dengan ahmad J, parents and my siblings ( drama that always my ahmad J tunggu –tunggu kan every year  – nangis nangis minta ampun ) and my grandmother ,mak tok sayang , exchange duet raya heheh rania paling weird ,
Rania : mom, I got a letter ,I love this envelope
After few seconds, owh no letter mom, it’s only money. i don’t like it.
And pheeewww… she threw away all her *angpow* .

 :) tiada yang indah selain mendengar suara tawa anakanda gembira, excited kan dia with her cousin:) 



Kali ini I beri peluang ahmad J pilih theme color , mahu atau tidak I had to agree with his choice which is BROWN: both our kain I bought one month before ramadhan rasanya  kat Gulatis Sg Petani , tidak la sanggup nak cari jauh-jauh.Oleh kerana raya pertama akan sibuk sibuk melayan tetamu and akan menjadi *slave* d dapur hahhaha I chose cotton silk material for 1st raya, my favourite signature baju kurung modern , with extra button dekat sleeves and at the back ,wow for the reasonable upah  , I definitely will hantar lagi more baju  to your kedai aunty ( kat kulim je pun )


This year mom and mak tok tak buat special dish Soto , we ate ketupat daun palas –pulut hitam , pulut with jagung and kacang with rendang ayam, seriously I tell u marvellous memang kalau makan nak lagi tak boleh henti hehe..my old time favourite is nasi himpit with kuah kacang.yummmyyy..For lunch we served makanan raya acheh, (my mom’s side melayu acheh ) .


Raya kali ni berbeza sebab malam syawal pertama , we all buat kenduri kesyukuran tahlil dan solat berjemaah dan di akhiri dengan BBQ beramai –ramai sambil main mercun .yuhhhuuu..








Oleh kerana rumah maktok penuh ( mak ada 9 siblings –mana nak sumbat tidur kan ) so ahmad j and I decided to balik kulim ,lagipun esoknya raya kedua nak travel balik *kampong* sang suami pula di PJ..:)


Till then , will continue next raya story in PJ .

salam sayang dari kami..


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...