DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Friday, February 1, 2013

Smartphones : Samsung



Assalammualaikum, 

Hello fellas , 

Everybody is in the lala lala land already , arghhh shucks, my insomnia *disease came back .really need to do something about it , getting worse night by night .mak advice to do exercise, * apa kene mengena tak boleh tido dgn exercises?* pun tak sure,iyakan je la  .kihkihkihi...

Smartphones ?motive the title today is , my first ever fhone that i bought masa study di UKM, berlagak sangat nak jadi * independent * la konon ,  is  Nokia - butterfl y, can;t remember the no: series but what i knew famous orang panggil nokia butterfly .Tup tup baru pakai sehari rosak .what ?must be kidding , so alih-alih pegi balik bawa receipt fhone yang takda logo company tu ( resit buat sendiri ) .no pendaftaran fhone di belakang tak sama dalam receipt .hahahhahhah sah kena tipu .un believable ...from that moment ....( ewah ) terjadi la kisah and prinsip 

*jangan memandai nak beli handphone sendiri * 

dan kisah dimana meminta ehsan belas kasihan fhone dari kakak-kakak yang tersayang , My kakak ( eldest sister ) is a gadjet person ,so bila bosan fhone dia guna ,she will buy new fhone and yang lama tu di berikan kepada tiga orang adik nya yang comel....( haahah ) 

Dapat la berasa kan fhone , nokia N- series , NOkia yang nipis like blackberry and last kakak gave to me is Blackberry Curve , that time dah bangga la dapat fhone percuma, tu tak kira lagi berapa banyak handfhone yang hilang , rosak, masuk air .,sebab kelalaian i ni la AJf cakap i ni tak boleh pakai fhone canggih -canggih .sampai hati u sayang .sob sob ..

Then , sebelum balik Malaysia last year , i hadiahkan la diri sendiri sebuah smart-tab , samsung Galaxy tab dengan harapan tidak kena tipu seperti dahulu ..:P ...jeng jeng jeng , untuk beberapa bulan yang awal , tab ku la peneman lara, kawan , tv ku , radio ku , camera ku sehingga la kelalaian mommy membiarkan tab sendiri , sibuk tengah camwhore .....punah la rosak tab itu .:(....and the interesting part , my warranty card can't use in Malaysia .penipu org saudi kata worldwide warranty
*fainted *

Pejam kan mata  , ^ _ ^ dan senyum kiput mintak belas kasihan sang peneman hati ,ajf ..nah ambil pakai ja handphone ni , Iphone ................bukan iphone 4s mahupun 5 ye , pakai iphone apa ntah ,, tapi tak boleh la nak ber -instagram ...( terjawab sudah la mengapa i always away memanjang from instagram ) ......Alhamdulillah ada juga handphone nadia ......

Tapi.......................kisah smartphones tidak berhenti di situ ......

Iphone itu telah jatuh ke bawah lantai ,kali ini betul di sebabkan si puteri kesayangan ajf ye , sibuk sangat ber- exercise atas katil sampai jatuh fhone mommy ....tamat la riwayat sang iphone itu , hurm...still boleh pakai tapi kadang-kadang * weng * ....*hang* tak tentu pasal .So berbalik semua la mommy to blackberry hitam yang sangat setia itu ..:) sorry itam mensia-sia kan anda.

Mood sekarang happy dah meluahkan apa yang di rasai , *  _  *  buat mata cute minta ajf beli baru smartphone , kan below 30 yrs old dapat rebate MYR 200 , kan kan ? kan? janji kali ini in sha ALLAH tak jatuh dah i balut ngan tilam ..:)...kesian wife you yang jobless ni ..

Buat masa sekarang rangkaian samsung tetap di dalam hati , tak tahu la in future.
 Pilihan sekarang yang bermain di minda   samsung tab besar gabak tu dah terkeluar dalam kepala., is either Samsung Note 2 ( seronok tgk Ummi In Law pakai ) ,tapi harga macam over budget dah la suruh belanja demand la .or Samsung S3 mini yang comel tu.....:) cute sangat tapi puas ke nak tengok picture camwhore sendiri....marvelous :P 

 

 

 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...