DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Monday, February 4, 2013

Hameediyah Nasi Kandar

Assalammualaikum ,

i guess my blog officially will be *the food blog * .(",).
Nak buat macam mana memang owner blog ni suka makan cuma sejak akhir-akhir ini selalu sangat nak kongsi at my humble blog ini .:) Dari dulu sehingga la ke hari ni memang la i ni tak berminat sangat dengan nasi Kandar mahupun seangkatan dengan nya ,setakat ayam tandorri dan roti cheese nan tu memang favourite la kan .

Like hubby , now he don;t have to go to Penang if he craving for nasi kandar as he can easily get *nasi Royal * at Mentera , just 10-15 minutes from our house in KL .

yesterday totally kitchen closed day except for dessert, we had lunch at mak and walid 's favourite place , Hameediyah  Nasi Kandar . Dah pukul 3 petang tapi masih ramai orang yang beratur , memang dasyat.sangat senang and mudah bila Hameediyah nasi kandar yang famous di Campbell streer penang membuka cawangan nya di Permatang Pauh , Penang .:) memang sejak buka ni tak sanggup lagi la nak beratur kat kedai nasi kandar famous yang lain , Kalau nak cuba memang kena pegi la dekat area penang road , semua ada ...:) 

Picture from google : the famous kedai nasi kandar Hameediyah at Campbell street 
 

Ini pula cawangan hameediyah di permatang pauh .:) makin dekat dengan rumah mak walid , hurm hari-hari la ajf pegi hush..dan harga pula jauh lebih murah la nak dibandingkan denga harga di KL.


beratur panjang....ramai orang ...:P 

 



 Kuah sangat banyak la ........ya ALLAH swt ..:)





 Memag la murah , hanya MYR 33 for 4 adults and rania ..:)


 

 memang tak bolh masuk la kuah banjir macam ni , but this time .....:) i love it and still can smell the kari  on my finger.hahha melampau kan :p


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...