DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Thursday, January 17, 2013

H&M in Malaysia

Assalammualaikum , 

*continue with our 3 days non-stop shopping spree :P 

so after spending time and money at Shah Alam Sect 7 , we drove to One Utama , nothing much just a Little crazy all around the One Utama because it's Year End Sale you guys,besides clothes and other accessories , my sister and i more interested with AINO LIVING shop at the old wings One Utama  near Isetan ,phew heaven tau , love the baking set , colorful saucepan , and all with reasonable and affordable prices :) 


very *the sesuai* for my kitchen :) blink*blink*blink....i like ...:) 

Okay berbalik pada tajuk entry kali ini , H&M ....
Called me lembap, out of date or whatever u wanna called, baru ada masa nak cerita2 sikit about H&M .Dahulu kala masa berada di SAUDI , semua shopping mall i pegi ,kawan-kawan & i suke sangat menjengah ke H&M , kenapa ?mengapa ? sebab H&M Jeddah selalu ada SALE, sale yang gile-gile sampai tahap tolak trolley groceries dlm H&M jeddah , sampai tahap bergaduh tarik baju dgn saudi women yang lain ..(that's me ) heheh ye la blouse lace yang cantek SR10 ...(equivalent to Rm 8 ) sape nak bagi kan ? biar la size besar sikit pun :P ...well sape suruh minah arab tu letak baju tu balik , bila tgk i pegang terus kata " i saw that blouse first " ahhaahhh gila tahap dengki , takmo beli bila org pegang terus nak balik.....

Pendek kata kalau nak beli winter garment mmg bagus la beli kat H&M, macam rania's gloves , mommy's jacket , rania;s jacket and boots i belii di H&M Jeddah masa winter SALE..mmg sgt murah .
Dipendekkan cerita we never have a problem sebab most of all shopping mall di Jeddah ada H&M , and SALE is everywhere, kalau i nak cari blazer  , cardigan , blouse and cotton shawl , satin scarf , H&M jeddah mmg tempat untuk di  serbu  .selain itu , theirs clutch collections pun drooling okay plus their's button , accecories ..walla memang cantik and affordable .

Like Rania, ramai tanya mana i dapat baju yang comel-comel for her mostly i bought at H&M jeddah time SALE, can u imagine , harga H&M mmg dh murah tapi kalau tgh SALE boleh bayangkan tak harga nye jatuh ........:) 

Bila sept 2012 i balik malaysia , extra syiok.. bila dgr H&M akan sampai di MALAYSIA ,LOT 10 .okay i rasa seronok sgt la sebab i can continue buying H&M products here in Malaysia , tapi tak sngka la sampai kena beratur nak masuk..and can't imagine if H&M buat SALE , bayangkan berapa ribu org sanggup beratur nak masuk H&M .suddenly terus rsa rindu nak shopping kat Jeddah , suke pegi Mall of ARabia , H&M kat sana kurang orang :) many sizes...

as far as i know now H&M dah ada 3 shops in KL, and selangor , at LOt 10, Setia Mall ( betul ke ?) and one more at Paradigm mall..First ttime i pegi di LOT 10 , with my friend, YUYU , masa tu i g dah tak ramai org no need to beratur la , just bought 2 blouse , lace turqoise blouse and lace batwing blouse .:) tak sempat nak menjenguk area budak-budak furthermore tak de plan nak shopping that day , just chit chat with yuyu..

memandangkan ajf tak suke area Lot 10 ( even we all stay in KL ) , ajf and i brought my sister to H&M at Paradigm Mall .NOt as big as H&M Lot 10 but looks bigger with less crowd.:) and no need long que at cashier :) itu yang penting .Geram baju bebudak :) cheap , quality and same time affordable .:) i like...

 Tops: Peplum by Jusco
Pants : denim jeans by Calvin Klein 
HIjab : paisley by sugarscarf .
Bag: favourite chilli by Nine west 

we just spend 1/2 day in Paradigm mall,nothing interesting there( maybe because ajf and i susah nak terima tempat baru : lame ) so we shoot upp terus ke MID Valley ...
wuargh........SALE is everywhere sampai kan AJF ckp lepas ni syg puasa ye hahhaa a:)

Love u too bits baby ...

 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...