DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Sunday, December 9, 2012

Jakel, Gulatis & Kamdar : *Our Disneyland *

Assalammualaikum , 

It's sunday again , eventhough i'm now in Malaysia still feeling macam di negara org , :) i'm still confused with date and day ,yela stay at home busy with rania and households so tak ambil tahu sangat hal dunia.and then tetiba je dah weekends (",) Nothing much plan but yesterday saturday ada wedding my 2nd cousin ,mak's side in Sungai Petani ,the wedding is at The Laguna Merbok Club House , simple wedding with nice foods :) hhehee
bila balik baru perasan no pictures club tu yang hanya ada pictures kiteorg .:p memang gile glamour .

So after wedding , terus ke rumah mak tok di Yan ,Kedah ,Sebelum pulang ke rumah mak , we all ambil kesempatan singgah di Sg.Petani untuk berjalan-jalan , cuci mata dan survey kedai kain ela ,end year sale (",) , actually takde plan pun nak beli , thinks that there will be a brand new design new year ,and mesti ada lagi sale chinese new year kan kan ? My sister yang gile kain tu la yang macam *hantu * haha jumpe all kain , 

exactly like ajf always said , these is mommy's *disneyland *
:P

hahahhahahhah 

Gulatis , this is my favourite place, hehe especially kat msjid jamek , eventhough promoter dia suke ikut tpi tak la rasa annoying sgt :P and selalu nye they all serba serbi tahu tentang jenis kain yang di jual, mmg nampak cam exclusive kononnya tapi bile sale or kalau pandai cari betul2 dapat nye kain yang cantik dengan harga berpatutan .dia org selalu buat sale macam 3 pcs Rm 300, or ada juga highly quality cotton 2 pcs for RM100 .kan murah tu :) and kadang2 siap FRee lining lg , tak payah pening fikir nak beli lining but kena extra be careful la with the material  ada setengah yang kena dry cleaning .habis duet ke dobi je :P

semalam pertama kali mak and kak ina bawa ke Gulatis Sg,Petani ,mmg tak menghampakan , semua kain sangat cantek (",)




 mak *sibuk * menerangkan cara menyidai kain? hehhe :P 

 opps... nak juga mencelah :P



 high quality satin , after less Rm 29 ( normal price RM 82++).love this color , ajf ok tak ?
*kaki tinggi satu ?* 

Then , teruskan our mission mencari dan mencuci mata, terus singgah ke Jakel Sg.Petani .ermmm i rasa last i dtg ke jakel sg.petani 4 years ago,msa beli baju for my engagement.hahahah lama kan ?hurm, bukan tak suke, tapi dari dulu i tak berkenan sangat dengan susun atur jakel  bukan di sini je malah even di KL .mcm bersepah sikit ,kecuali kawasan kain exclusive la  kan .tapi stll bersepah with kain-kain dan *pekerja * nya sendiri.rasa macam terlalu ramai pekerja dari customer .


 nasib baik ada my only brother ni teman kan rania while memilih kain :)

 see this border lace .urmm this is not a real pearl,look  like a plastic to me , and they costs Rm150 per metre.
u got to be kidding man , i 'm pretty sure i can get better price for this UGLY lace.it's not even a lace, macam kain net pun .and other choices pun semua melampau harganya , is like  1 panel ( like 1 metre ) rm 499 .phew, crazy .i can get 2 metre dgn hrga rm35-50 dkt online boutique ,with high quality lace with pearls or beads .or baik i hantar kt Tailor jahit beadings :P
emm and again they sell "BRand name ".
  
 jualan murah , jualan murah .:) hanya di jakel .

  last weekend  we went to Kamdar ,at BUKit mertajam penang.This is my mom oldtime favourite place la.:) suke juga and harga murah ,berpatutan .
Tapi sejak2 akhir ni mak kata service kamdar dah tak best , ramai foreigners yang kerja , bangladesh and vietnam .the things is org melayu berkerja suke buli all pekerja asing ,nak panggil potong kain pun susah .huh communications lagi la breakdown :(...and tulis receipt pun salah, berjam2 kat counter customer tunggu , hanya nak dapatkan number code yang betul.hurm ..and banyak g ni yang tidak puas hati , but just let go.

I suke ke kamdar , tapi kalau macam ni la service,and go on like this in future, hurm alamatnya kamdar dah kehilangan one of their loyal customer .






  

okay , gotta stop now, bau *chempedak goreng * dah memanggil .
sayang u ajf , miss u .  

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...