DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Sunday, August 19, 2012

Eid Mubarak 1433H


Assalammualaikum , 


Takbir Raya berkumandang di radio Hot.fm , L sayu je hati beraya di perantauan .:( This is my first time beraya di nun jauh bumi Anbia , Alhamdulillah pape pun rasa bersyukur sangat  hikmah yang tidak dpt digambarkan lagi .

I dapat 6 days off for Eid , so sibukla mencari bahan basah for masak , baju raya yang tak berapa sgt nak raya …( semua baju kurung dah cargo balik Malaysia ) 

I just orang belakang je membantu and support my housemate , kak ruze and kak chumi chugus memasak hehehe …
Ada nasi himpit ( brand Nona:import from Malaysia ) , kuah kacang , rendang ayam ,soto ayam , 






 dan oleh kerana kak ruze teringin sgt nak makan ketupat pulut ,
Dgn itu kami meng”activated” kan misi mencari daun pisang bagi menggantikan daun palas yeyeyeyey…





Kueh raya : semperit bunga ,kueh makmur dan cornflakes madu .semua homemade ye 










Datang Saudi je terus kerajinan melanda ….

Malam raya , berjalan jalan mencari jubah raya , hehe mimpi la nak cari baju kurung kat sni kan ?Balad ni macam ala-ala masjed jamek la..:) .hhhhehe after terawih sampai la jam 3 am .:)


Details of my new abaya




 Sempena syawal , saya memohon keampunan , salah silap bicara menguris hati , seandai nye ada yang terasa atau kurang senang dgn tindakan , pemikiran saya sepanjang penulisan blog atau perkenalana di alam maya mahupunreality .sesungguhnye kita manusia biasa tidak lari dari membuat kesalahan .:)

salam aidifitri dari nadia,
Jeddah 
hati tetap sadieh mengenangkan keluarga tercinta di MAlaysia ...
1 week more...

 

2 comments:

Wahidah said...

canteknya abaya tu syg....samalah syg aku pun tk pernah2 masak laksa..sbb raya di rantauan aku try buat laksa..hehehe

neverletmego said...

thank you :) wai.heehe tu l aku suke sgt sbb bukan wrna hitam heheh...:) stak dpt la rasa laksa ko syg ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...