DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Saturday, February 4, 2012

Reveal a secret of My LOVE story



“Fikiran ku hanya dipenuhi dengan senyuman mu , alangkah indah jika dirimu sentiasa di sisi ku “
Asyik sungguh melayan irama dan lirik *Lagu* by Bedroom Sanctuary ,Kesinambungan previous entry agaknye idea untuk entry ini , :)

 
Aku , Dia & FB .

Tak sempat nak tgk telemovie tu sampai habis semalam ,mata sgt berat nak concentrate *alasan* ,sejak akhir ni kerap juga luangkan masa dengan layan semua cerita melau bersiri dan if im not wrong kebanyakan semua drama berpandukan dari novel dan semua nye kisah kahwin paksa or kahwin contract kan ??
Oleh kerana semua drama sedikit sebanyak membuatku di hanyut  , dgn percintaan jarak jauh with ajf , semakin hari semakin Cinta ku berputik  berkembang ..kembang ……(“,)….

“Hari ku harus dipenuhi dgn kemanjaan diri mu ..”

Dari awal penulisan blog ramai tertanya kisah hati cinta antara penulis blog NeverLetMeGo dan ajf ,unique memang unique kerana ia masih rahsia dan misteri .tup tup dari single terus bertunang , start my blog routine about all kind of topic especially about marriage :P

My True confession :

It’s been 7 months I keje di hospital lama masa tu in 2008, new hospital ,we don’t have a lot of patients ,census pun kurang jadi banyak la masa dgn internet * nurse yang naughty : I know L* ,dgn blog , online website, Friendster , facebook.Honestly masa tu I sgt hanyut sedey frust bercinta buat aku rasa letih sesangat nak bercinta berkawan dan untuk ada teman baru smpaikan pernah tau call mak and cakap “ mak,kalau ada org masuk meminang ,mak terima je la “ hhaha bajet  mcm artis lak org nak masuk pinang ahahha ingat zaman 50-an ke nadia wei…:-----) jawapan my mak agaknye hahaha..saje nak gambarkan betapa “broken heart” hahah….

Masa tu I rasa ramai yang lari sebab  I ni direct je ckp, nak kenal ke  nak main2 ke nak kawan saje ke?sebab kalau nak main2 je cari org lain sebab SAYA nak kawan untuk KAHWIN  sape tak larikan..perempuan gatai nak kawen hahahah…sampai tahap desperate tu desperate ke aku ?tak tahu la muda g baru keje tak sampai setahun , baru 22 tahun kot takkan nak kahwin .Sebab frust ramai juga my bff kenalkan ngan semua kawan2 diaorg but hati ni tak pernah terbuka ..pelik , ntah la,suka tapi sayang TIDAK..walid selalu ckp aku ni kena kahwin ngan org berumur sebab perangai aku yang sengal cute :P…Richard gere ke ? hmmm handsome rambut putih cool kan ?hehhe 

Sampai la satu hari ,terkesima dapat email from seseorg , well not an ordinary email msg , different maksud , direct but deep meaning buat hati ni hehe terdetik wow.ada org suke aku , tgk pictures h,,mmm dia tua berumur banyak dari aku .yeah …syok syok …tapi kena ego jual mahal kan…Masa tu internet web ** baru lagi so takde la nak online hari2 kan, jadi lepas3 hari baru berbalas msg sampai la kite buat keputusan nak jumpa dgn dia buat pertama kali .

Perjumpaan part 1: he is in my list yea 

Ermm nakal aku ,erm smart berkemeja , ber-slack , wangi , bersih walau ada kesan parut jerawat ..:P tapi yang sgt buat aku terkesima n jatuh…..erm bukan cinta ye suke je is his hair , his grey hair .:)
CheckJ he is in my list ..mencari cinta .heheh berumur ,grey hair and dress-up smart .Firt time jumpe dah cerita pasal family dia wow so complicated ( di rahsiakan- kan kisah cinta je :P)..and all about him .Nice story .

Perjumpaan part 2 :Mulut lancang 
Early breakfast near my old rumah-sewa ,rasa menyampah tahap gaban dekat dia sebab baru kenal huh dah mula comment pasal my dress up , pasal baju –ketat aku ,well dalam hati masa tu mak walid aku pun tak comment gitu tapi mulut dia lancang phew.,,,sabar je la.at least aku pakai tudung kot .:P jahil nye aku masa tu LMasa tu buat keputusan taknak dah jumpe dia .memang best keluar ngan org berumur tapi  lagi best kot keluar with my bff cool …boleh huahhahauhahu heheh

Perjumpaan part3 ; dia dah berkahwin ?duda?
Hahha tipu je aku still  keluar dgn dia , heheh bukan jatuh cinta ye tapi suke je :P lunch with him before gi keje ,we r talking bout relationship yuck…:P then he started to bebel about kehidupan arghh lelaki berumur mmg gitu ke ?haahh then we had a little argument hehhe about Relationship between girl and boy .Dia kata lelaki takkan pernah boleh kawan baik dn prempuan mesti ada perasaan punya .adake patut ?nonsence , then bila aku cakap habis kite ni pe?kan kawan?dia boleh kata dgn muka berlagak …angkuh bajet handsome tu …yang dia bukan nak aku jadi  kawan baik dia ….( perasaan aku dah perasan  ) ..dan bukan juga nak aku jadi GF dia  .. ( marah L ala perasan la dia ni ingat aku suke dia ke :P) TAPI dia berkawan dengan aku supaya   aku jadi ISTERI dia !!!!
WHAT ?gile ke ape …dalam masa 2 bulan kenal , 3 kali berjumpa ..dah ajak kahwin .Owh yeah he is really desperate hahahahh:P pshyco kan.Oh no I don’t think u want to get marry with me I’m diferrent yeah .aku : ntah2 dia dah kahwin, then duda so nobody to take care his kids so he needs *urgent* and * instant mom* hahhaha ,,or he already married and saje2 nak mengatal  …:P.Of course I said NO , No & No to lamaran dia dalam kereta panas terik dgn mood busuk nak g keje ….. my mother said we can’t trust lelaki KL..:P berdasarkan drama2 melayu ye :P

DIAM..seketika agak lama putus hubungan  sehingga la dapat panggilan dari si dia ajak aku tgk movie, ok why not kan?kawan je …( padahal hati rindu : bukan cinta ye cume suke :P)tgk wayang pakai tshirt GOLF di muka baju yang terkoyak ti bahagian leher dgn aku ??????@@##%%!$$ saje nak sakitkan hati ke pe …shut …dia kata kena singgah umah dia nak tukar baju , phew..nasib baik..tapi..pegi umah dia ?WHAT ??????????huh pegi umah dia ,dia ingat aku nip e,pe dia nak buat kat aku ek ,,,,mampus mana aku nak lari ni ,,.kalau dia buat pape kat aku cmne …LSampai je di luar rumah dia ,parking kete and suruh aku tunggu sekejap ,ermm baik dia ok tak jahat hehehe..
Then mula la saat yang paling mengerunkan ku dimana ada org wanita berumur I think pangkat mother keluar dari rumah dia..ermm arghh sudah , mak dia ada dirumah dia sekian terimakasih .aku terperangkap .asalnye tgk wayang , now kena buat wayang dirumah dia with his mother !!!Bile aku sound dia ,dia boleh jawab u tak percaya I kan,so now senang u jumpe my mother Tanya direct pasal I …

Kisah Mak dia:
Nadia masuk tolong aunty give idea mana nak gantung all this  frame , lagipun nanti nadia will stay sinikan lepas kahwin,ermmbile  masa lak pula aku setuju nak kahwin ngan dia ni ( dalam hati berbunga :tapi bukan cinta ye suke je )huuhu……I was invited to kenduri kesyukuran ,di rumah dan itu lah detik2  suke ye in my lists ,he is so perfect , so caring , and important :he is FAMILY –MAN….
Perfect :)
Mak jadi hantu bile……………….
Hahah aku call mak cakap ,”salam mak ,nadia nak kahwin”opsss……hahhaha terus direct semua family and siblings aku dtg Kl…..fly away ..heheeh..nervous and cute lak tgk lelaki yang selama ni aku kenal ( baru 3 bulan kot ) gelabah jumpe parents aku ,sampai cakap “nak bawa aku pi kahwin” instead of nak bawa aku g kenduri kahwin kawan dia hehehhehe:P…..sweet memory .

Owh dia…My Ajf ,,,
After 4 months kenal, we got engaged : 7th June 2008.
After 5 months engaged , we got married :15th nov 2008..
And all  happen in same year…………………:)
 
Dan sekarang bukan suke ye ?tapi CINTA hati saya,…..pengalaman mengenali dia begitu singkat ,tetapi ALLAH beri aku dan dia kesempatan untuk berkenal secara mendalam dan halal bercinta selama-lamanya insyALLAH ditemani gelak tawa puteri Rania ku…:)
Kahwin dalam usia muda , I follow my mom’s step..bukan gatal ye tapi aku seyakin yakin nya pasti ini cara untuk ALLAH swt melindungi ku ..dgn memberikan ku seorang LELAKI yang bernama SUAMI



 ~ ni la dia masa kite kenal dulu ..:P~
HAPPY Advance Birthday suamiku..AJF..
Love u more 
7th Feb 2012
Thank you for inviting me to ur magical worl d  full of LOVE ….

p/s and don’t worry selepas kahwin terus aku jadikan tshirt GOLF buruk dia sebagai kain lap kaki .kejam ke aku ?hahahahhhha

3 comments:

Beto Rahman said...

walaupun cara kau cite mcm kjmsdnkank.mkwsdn kan..haaha

Atiqah Adnan said...

alololoo sweetnyee...
nampak sangat ur hubby bersungguh nk kawen kan.. dan nad buat pilihan yang sangat tepat.. fuhh kalau qa susah jg nak buat keputusan..sbb cepatt sgt tapi hati suda suka n cinta on je.. hihii dah jodoh kan..?

happy always tau syg!

neverletmego said...

beto rahman: u know me..:P

atiqah adnan : huhhu ntah la qa mmg sgt cepat , jodoh kan?nnadia pun tak tahu n tk penaah pikir tak penah soal.semua da hikmah nye :) alhamdulillah hope kekal sehingga akhr hayat .yang penting solat isthkarah n di restu semua kedua2 belah keluarga ,amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...