DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Friday, November 11, 2011

Musuh dalam selimut


Where should I start ?we have a pool party this evening  and I’m done with my dessert , Trifle pudding  .sambil sambil BBM with my friend.Tibe –tibe terfikir terlintas and ada idea for my next and new entry.

Even if you treat people kindly and honestly ,most of them will still hate you for some reason and you can't complain
.
This is My status in fb today ,

frankly speaking it’s a random thought  quote from a friend of mine.But the facts its true right ?whenever  we tried it’s hard to convinced people  to LIKE us !Our circle of life is like a WHEEL,sometimes kite di atas sometimes kite di bawah .Now i rasa I bukan di atas dan juga bawah,tapi --à in the middle  of the wheel hahah..nak cakap sedih ,tidak juga ..nak kata I happy ?not really .I just confuse with my own feelings about this.Mesti semua still terpinga-pinga ape yang I nak cakap ni I think I am kinda easy –going girl ,happy go lucky , sensitive but depends to situation  la and also bukan jenis yang suke ada enemy ,what can I do kan?
?if org nak bermusuh ngan I kan?hehe i ni jenis outspoken ,tak juga la ada juga berlapik-lapik tapi dari segi physical, baju, attire I memang try to be honest if lawa I cakap lawa and if not my taste I just keep quite cause lain orang lain minat nye ye tak?cuba bayangkan kalau semua ada taste sama…nanti ada org amik ajf I how?hahaha

Tapi hidup itu tidak selalu indah …kite kena lalui hujan sebelum jumpe pelangi …?kan?Hanya kite diri kite tahu siapa kite ,diri kite , diri keluarga kite .Tiada siapa ada hak untuk bicara hal kite .i love to share and for now my hubby is a good friend , hubby , listener my bodyguard,. Love me and cube untuk gaves some idea while shopping tanpa rasa jealous or bawa mulut  .but the things is we also need a friend yang bukan dikalangan keluarga . .Orang boleh salah anggap dgn segala perkara yang kite share sebagai Riak.sungguh ,demi ALLAH takde niat I pun nak berlagak .Cuma mungkin kejayaan kecil I ,my daughter yang dah pandai panggil apple itu appol and  kejayaan suami itu sebagai tanda riak pada sesetengah pihak.pejam celik pejam celik macam tk percaya je ..unbelievable.???well that’s nadia u have to face it .u can’t trust anybody now..actually sedar tak sedar  kawan yang kte yang kite  tak sure nama bapa  ,tak tahu kampong mana hahah itu sebenarnye our REAL FRIEND and still keep in touch with u  without any prejudice.

Seriously nak remind for myself as well,,dgr la cakap suami selagi tak melanggar syarak kerana dia lebih tahu yang terbaik buat kite .! love u b ,you’ re the best.

Conclusion –nye , macam mana baik layanan kite pada org pun kalau perasaan hasad tu menguasai diri ….mereka akan benci kite sampai bile2…ape kite patut buat ?sabar sabar and insyALLAH ….

ALLAH  knows BEST for us..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...