DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Saturday, April 16, 2011

ChiCKEN POx


Semua nye start aftermy first night shift ,feverish and generalized bodyache ,uhhh i thought its just sign & symptom of my 'monthly visitor' ,so i just ignore and took 2 tabs of panadol .Alhamdulillah dengan izin ALLAH swt ,getting better .AJF ada tegur nampak 'blister ; kat my forehead( he thought kena minyak panas..hehe )


but knowing me ....??just ignore...


2nd nightshift -13 april: Realize fluid -filled blisters that burst and form crusts over myabdominal,tunjukkat my GIrl friends and DOCtor ( female doc ye ) They said yes confirm, CHICKEN POX ..hahahahurshhhh


but knowing me.....denier ..



imposible ( well nothing is imposible to ALLAH swt ..)

'KUN FAYA KUN '

true story , i memang tak pernah kena chicken pox..:P


SAmpai pagi (habis duty )baru la i register jumpe doctor dan terima FACT yang i kena chicken pox .Bukan pe last 2 weeks memang ramai pesakit i yang kena Chicken pox!!!


Now habis satu muka and my badan ...:(

Under treatment Zovirax( Anti VIral ) and atarax.


Bak kata my hubby --> penyakit penghapus dosa sayang




4 comments:

EIJAM'S FAMILY said...

yerk betul penyakit itu penghapus dosa.. but ade petua nak hilangkan chicken pox:-

1. minum air kelapa (tp biler dah minum die akan keluarkan binitk nie sebab die nak sembuhkan dengan cpeat)

2. mandi air daun semambu... biasa yerk disetiap rumah kaum india ade tanam daun nie dan mmg mujarab utk hilangkan chicken pox..

3. klu dah kering binitk2 chicken pox tue boleh hilangkan parut tue dgn cepat... jawapn yerk vitamin E shaklee..

klu sudi boleh terjah blog akak..tq

neverletmego said...

tq kakak,,dah besar dah iman ye ?btw today day 4 , makin bnayka macam biasa,dah minum air kelapa muda 2 biji .heheh ..tunggu kering je lani ,tangan gatai nak oicit.:P..ok ok risAU sgt ni parut nanti tak hilang.boleh la juga try product shaklee..mahal tk kaka?berkesan berapa lama dapat result ..?

EIJAM'S FAMILY said...

alhamdulillah anak2 membesar pejam celik jerk.. mmg gatai nak picit kan hehhe.. akak dalam 3mggu baru nampak kesan... ada trial pack utk sebulan dik

neverletmego said...

boleh bleh nanti nadia terjah blog akak..:) thanks kaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...