DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Friday, December 10, 2010

“ kenapa u pakai HIJAB “?

Pertanyaan salah seorang rakan , A seorang muslim ( identiti di rahsiakan untuk keselamatan )

A : kenapa gambar u kat FB takde yang without hijab ye ?
Me : ( muka pelik - *^%#$% ) sebab I kan pakai hijab..!
A : ye la u pakai hijab tapi takkan u tak pegi swimming ke /mandi sungai /pantai ke ?
Me : I pegi la tapi still pakai hijab la .( dengan nada malas nak jawab )
A : oo..husband u tak suka ye u freehair .?
Me : bukan sebab husband I . ,I memang pakai hijab before I jumpe my husband .so hubby I memang sayang I la if I pakai hijab .
A : pelik la u ni , kenapa tak pernah tgk gambar u freehair ye ? rambut u rosak ke ?buruk ye ?
Me : apa yang pelik ?tak lah rambut I sihat je .
A : (muka masih tak puas hati ) ke muka u tak cantik kalau freehair ?
Me :….(muka J ) tak la,kan tuntutan agama kita ( islam ) ..
A : ye la I tahu , tapi ………..biase la ada juga kawan I pakai tudung ,n kadang freehair .normal la ..
Me : Dalam Al- Quran dah tertulis .agama ALLAH .u tak baca AL –Quran ke ?
A : (diam dengan muka terpinga –pinga dan tak puas hati dengan jawapan) …..

Ye I tahu , I m not perfect- banyak lagi yang harus I perbetulkan ,pelajari
Lagi banyak kite belajar lagi banyak yang kita tidak tahu !!
Alhamdulillah I suka rambut original I ciptaan ALLAH swt , I sayang kan nya.& Alhamdulillah my husband suke .& kepada saudari kawan ku si A ,I ..tapi sekadar peringatan untuk diri sendiri .

Rambut ku hanyalah untuk tontonan suami ku yang sah dan bukan untuk tontonan UMUM..
Mintak2 lah tak berubah ..


Sekian terima kasih …

2 comments:

Marsha~ said...

moden sgt ke perempuan tu?? cantik sgt ke??? huh..

neverletmego said...

to marsha : ntah la modern ke tidak..:P heheh cantik la kot ..tapi my rania is MOST BEAUTIFUL la.hhehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...