DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Friday, December 10, 2010

C.A.C.A.T


tidak ku minta lahir ke dunia,
tidak ku duga cacat begini.
bukan ku minta kasih dan manja,
bukan ku rayu bantu simpati.


Pengakuan Berani mati ‘Neverletmego” after 24 tahun hidup !
Soalan famous yang di ajukan kepada I ialah :
“ kenapa mata u sebelah kecil ?”
“ ko sakit mata ke nad?”
“kenapa mata ko bengkak sebelah “

I mengaku sejujurnya perkara ini sgt sensitive for me , as a human being yang normal – untuk menerima semua ni .huh impossible.all started when I am in standard 3 in Penang , my brother 3 years old (I guess ) main bergurau kasar n tumbuk mata I ..wadus ….n start daripada itula I fikir mata I kecik sebelah sebab dia.

Tapi keadan itu diperbetulkan bila I dah membesar menjadi remaja jelitawan sambil melihat pic masa I baby –oh  nadia ,memang sejak lahir la mata aku kecil sebelah .Mula la zaman secondary school ,zaman UKM …hati ini jadi sedih , kecil hati and malu bila ada orang sentuh bab MATA i.

Alhamdulillah …
Semakin meningkat umur ,semakin banyak perubahan dan selama itu la dapat I terima segala kekurangan .yes mata aku tak normal macam orang lain .MATA I KECIL SEBELAH - alhamdulillah I masih dapat melihat keindahan dunia bumi ALLAH , kecantikan mak , gelak ketawa walid ku , ahli family ku .melihat senyuman AJF selepas ijab kabul .& melihat wajah rania semasa melahirkan nya …..Rezeki yang ALLAH beri akan kujaga dengan elok .Tanda syukur ke hadrat ilahi ..amin Amin …

Thank you AJF , berada dengan u buat I rasa I cantek sangat didalam dunia Ini..(“,)
"Wanita hiasan dunia, Seindah hiasan adalah wanita solehah
Wahai wanita jangan berbangga dengan ilmu duniawi yang kau kuasai,kerana ada lagi manusia yang lebih berpegetahuan darimu,Wahai wanita jangan pula berdukacita atas kekurangan dirimu,kerana ada lagi insan yang lebih malang darimuBersyukurlah diatas apa yang ada,Serta berusaha demi keluarga, bangsa dan agama.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...