DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Sunday, August 15, 2010

Bazar Ramadhan

Semalam ,first time pegi bazar ramadhan @ Taman Tun with Rania .Excited lebih sebab last pegi pun sebelum kahwin dgn AJF di Taman Tun tahun 2008 .
Tahun lepas mommy confinement - duduk umah jela jaga  menyusukan rania ! Saturday off day   , AJf dah cakap awal2 , sayang tak yah masak la today - you rest k ? ingat dia la nak masak ke pe ke ?;..:p hikhik plan berbuka  puasa di rumah nenek jazeel ( Baba in law nye side ) TOK MAk with ajf's siblings .
Mama masak so hanya belikan kuih muih je la .
Sebelum pegi ,dah ingatkan ajf jangan beli ikut nafsu - mengingati diri sendiri juga .-- so hanya beli ayam goreng berempah + murtabak .Hajat hati teringin nak minum air kelapa or air tebu tapi tak jumpe pun ..Memang tak menarik .ramai je orang tapi gerai nye tak sebanyak 2 tahun lepas...macam tak meriah je ..
:P..
Nasib baik nafsu untuk makan tahun ni macam berkurang . ntah la macam tak tahu nak makan ape ..rasa nak makan kat rumah masak sendiri je ..tak sedap kalau beli - rasa tak puas..
Yang peliknye bazar ramadhan - even tak banyak gerai pun , orang punye la ramai ..ramai juga la yang masih membeli - ingatkan ramai yang masak kat rumah .Yang jual semuanye benda yang same ,murtabak ,ayam goreng berempah , nasi beriani . air pun air yang sama- air teh bunga . air mata kucing ..bla bla ..etc ..


Hari ni AJF ajk ber buke di satu tempat - ramadhan buffet .
Alahai sayangku , wife  u ni makan sikit rugi la kalau bayar RM 80++ /per head tapi makan sikit je ..
Kalau tanya pendapat i la nonsense la bayar mahal - all you can eat ? wuarghh tu bukan makan namanye - tapi melahap ...ooopsi ..menyebabkan perot kite besar , bontot makin lebar & malas untuk bersolat ...:P

-pic form Google -
Puasa ertinya menahan diri daripada makan dan minum serta segala perbuatan yang boleh membatalkan puasa, mulai dari terbit fajar sehinggalah terbenam matahari. Umat Islam juga dikehendaki menahan diri daripada menipu, mengeluarkan kata-kata buruk atau sia-sia, serta bertengkar atau bergaduh
Jadi janganlah bergaduh ( tetibe je ..:P)


Jadi kalau  diberi pilihan ,saya lebih suke memasak lauk ( 2 lauk+ sayur ) and satu dessert + air ...setiap hari .Lebih sederhana and sempurna .Tak sedap atau sedap lain kire - janji air tangan isteri ye EN Suami


Kesederhanaan itu kesempurnaan !!!

2 comments:

Marsha~ said...

btol tu... bazar ramadha tu menjual bukan sedap mana pun... asal dpt untung ja... baik masak sendiri kat umah.. puas hati.. hehehe

neverletmego said...

aah kan ..bazar ramadhan ni orang ramai amik kesempatan ..ada 5 gerai -mungkin satu gerai je yang jual sedap( n tak tipu orang )
baikmasak sendiri ( even tho i masak tak sedap .:P)hehe..
handsome la anak u ..i like.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...