DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Friday, July 2, 2010

Handphone hilang


uiks bukan hp i yang hilang ,cerita ni last week .HP Nokia my senior kena curi , yes dalam department i - in toilet for staff only .
Bukan cerita pelik tapi , my senior hanya tertinggal hp dia sekejap je selepas mem'buang ' di toilet .Lepas tu dia terus menyambung keje seperti biasa after a 20-30minutes baru dia perasan yang dia tinggal hp di dalam toilet .uiks mana nak jumpe kan?? hanya staff my department and cleaner je boleh masuk toilet tu .
Kebetulan cleaner ( Bangla ) yang keje that day - takde la i kenal sgt but tahu la dia yang popular dengan kejujuran nye .hihikhikhik kalau jumpe duet or hp ( nokia 3310 ) la dia akan pulangkan / beri kepada nurses at counter .Well..takkan la staff sendiri kan?Every shift hanya 5 org keje ...i n one of staffs -assignment di depan ,and 2 org lagi sentiasa with my senior..Pelik pelik ..

Selepas muka cuak seketika kite pun mencadangkan supaya melihat CCTV ,erm tak nampak pape yang mencurigakan pula.yang menambahkan kepelikannye lagi ,polis bantuan kata termasuk kali ini - dah 5 kali kes kehilangan handphone...sindiket ke pe ni ?Then semua locker dicheck termasuk la badan .hikhik

I dah agak dah mesti takkan jumpe nye hp tu ..tapi tumpang sedih la sebab hadiah from her suami ...:(
kalau i mesti dah nangis,,tak kisah la murah ke mahal ke yang penting dari husband .
I pun bertekad menjaga sungguh2 hp ni ....tapi kalau dah hilang ,hilang2 juga ..kan?

Last year ada jumpe peniaga jalanan jual hp ada 5 jenis je ..erm mesti h/p curi ..ishk jahat nye buruk sangka..
tapi muka diaorg macam ../semacam je ..

Anyway mana lagi sedih ?
Hilang Duit or Hilang H/phone?

4 comments:

Farah . 5577 said...

kesiannye dia..

dua2 pun sama sedih kot..
tp kalau hp tu suami bagi, lg sedih kot, satu sbb hadiah, satu lg brg keperluan yg sgt penting, xde hp boleh rs patah kaki..

Wahidah said...

aik sindiket per pulak ne yg..tp leh pulak cctv tk nmpak..

btw.antara hp or duit..lg tk mo ilang hp kot esp kalo org bg...ade value di situ..hehehe

neverletmego said...

to sis farah : ye la tkde hp mcm lain mcm..huhuhu..penting gile dalam kehidupan kite kan ?tak sabar nak tgk cake rania ..nanti check fb ,nadia anta invitation...

to wai : aah kan wai memang tak nampak sebab mana ada cctv kat toilet kan?
ntah pelik ..nak tuduh org tak baik.biar je la ALLAH swt tahu

dawsonfelicia張君dawsonfelicia均 said...

向著星球長驅直進的人,反比踟躕在峽路上的人,更容易達到目的。............................................................

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...