DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Tuesday, April 27, 2010

Be careful what u post – In FB

Learn by other’s mistakes!..
Last time ,Friendster , my space famous sgt..But now is Facebook..
Sape yang takde fb,Konon nye tak up- to- date..owh really ?
Sedangkan parents ,nenek pun ada fb..semua ada fb ..wow..
I can’t deny , I pun ada fb and I admit that im addicted to it ..
Don’t know why ..is fantastic when u post something to ur wall,an ada orang comment – means that someone appreciate or think,or care about us ..ye ke?
Agaknye la..
But Macam di kata …Terlajak perahu boleh di tarik terlajak kata badan binasa..
But zaman sekarang if terlajak kata – tak pe dah ..yang pasti u akan hilang kawan n relationship jela. Because nowadays no black- white no proof so ..U selamat .haha a,….
If terlajak tulis ..boleh padam but once orang baca .huh..

I ada terbaca dalam paper – ramai yang dibuang keje sebab kan Fb ..
Rupenye jahat Fb –its like a virus ..Best to inline – update but its very DANgerous ..



COntoh inmalaysia tak payah la..:P
Tu tak termasuk yang mengutuk agama- race …L.
Tu lagi teruk..





For me – Faceboook ialah tempat untuk keep in touch with my old friends.. ..nak sms and call susah la sgt ..ye la dgn keje ,baby ,husband .family g ..
Set a reunion ,invitation to any occasion semuanye mengunakkan fb ..see it’s a good place kan ??save kredit /telephone bills ?hahaha
- macam I jauh dgn my family ,through fb I boleh tgk my parents’ latest pic..my parents pun boleh tgk their cucu’c pic.betul tak >?

Depan mata I …I pernah tgk macam 2 kejadian berlaku …kadang 2 terjadi sndiri atas diri i..
Bile kite marah kan somebody esp : kat tempat kerje..kite megikut perasaan emosi menulis tentang situation or orang di status – means tempat meluahkan perasaan kite .
Tanpa memikirkan contra – n indication nye ..
Huhuhu yes – I pernah terpikir n buat begitu ,u can’t just marah orang tu so we ended up tulis dalam fb so that all people knw about it ..its crazy ..serious..
Fikir secara logis ,might as well kite cakap direct in person to that particular person – daripada tulis in public?don’t u think ?
Bkan tipu…tapi inmy life I pernah lihat ada orang di buang keje sebab Fb ..bukan berniat buruk .His intentionis Good..But orang yang comment ( berjuta2) itu menyebabkan hamba ALLAh ini dibuang kerje..so sad ,but what can we do – Print screen and print ..nah ini bukti ..!!!

Friends—tentang ni pun pernah berlaku ,kawan n kawan bergaduh dalam fb .,,sampai maki hamun..its so unmatured..huh..
Pelik tapi benar ,salah tukis ..n di salah fahmkan,habis semuanye ..


Perkahwinan – Ini I pernah Nampak..dimana husband n wife bergaduh ,,Fb tempat berbincang ,…Its ridiculous …sednag kan dalam AL- Quran dah tulis , hal suami isteri hanya di bilik usah la bawa sampai keluar ..
Husband tak balikumah la ..husband ada perempaun lain la..wife curang la..
Complaint about spouse..
Etc…

Bile baca n dengar terus takut n takut ..ye la kite ni manusia biasa ..bersifat baharu ..hari2 lain.//hari ini suke soya bean esok suke pepsi ( contohla ) jadi kite harus betul2 becareful dengat ape yang kite nak post – what is in ur mind ???is simple but very dangerous ..
N scary …

Sampai sekarang I rasa I menipu – its not really in my mind but maybe not in first list ,but 3rd or 4th or 10th ?..Sebelum tulis status berfikir dahulu …takut badan binasa..
Yes sometimes orang kata fb is tempat untuk meluahkan perasaan , mungkin orang yang kite nak sampaikan tu kurang faham ..Yes – tapi berpada- pada la ..

So my status today ???im hungry tapi malas nak masak ..how??


Be careful next time with what you make public. With the internet comes drama, and you NEVER want to post things you will regret later…

6 comments:

mimi's said...

uhu...btol3x..sokong sgt2x..hehehe..trljk prahu bole undur..trljk kreta leh reverse,leh u-turn..terljk kata...SELAMAT....mcm nad ckp 2 :)

neverletmego said...

to mimi - thank you very much dear .(",)

Drama Mama said...

sokong! pasai FB adik beradik pun bole gaduh. makanya, gunakan lah internet untuk kebaikan. :-)

neverletmego said...

to drama mama- yes kite harus hati hati kan?

lin said...

hi...salam kenal..

true...taksemua boleh di share...nanti sendiri yg terjerat!

**setakat i tau, byk kemusnahan rumahtangga berlaku gara2 hsband main kayu 3 dalam fb**

neverletmego said...

Lin -tula terllau banyak sgt ..:(
tak tahu nak halang camne..bile tegur kata jaga tepi kain..
but actually i rasa 'jaga tepi kain orang ' ni harus ada dalam masyarakat kite -takde la isu buang bayi ..L:(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...