DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Thursday, March 25, 2010

Honeymoon trip- MEDAN

7th March -10th March

Kalau ikut real plan ,we all ( me –ajf –my siste rs – n my bro ) nak pegi Jakarta .But atas sebab2 tertentu cancel ,so ajf n me booked flight ticket to Medan in Dec 2009 .Memandangkan Ajf ada old friends yang asal medan masa study dulu .
So Alhamdulillah we booked Hotel Garuda – dimana owned by AJf ‘s friend sepanjang disana..Rezeki ajf dapat discount % and upgrade room +++…Thank You to MR Rico (“,)..

Next step is – GOOGL E …that is my job .List up all places to visit kat Medan – important thing – Shooping places.
Huuuuuhhhuh


SO dari family vocation jadi ..Honeymoon ajf n I .(“,)..
At Last ,Dulu beria2 nak honeymoon to Bali bu t cancel sebab im pregnant ( bunting pelamin ) .So after married for 1++++year baru lah boleh g vocation .Bukan niat kejam nak tinggal rania but she is to small nak bawa berjalan2..so Mr Ajf said tunggu Rania besar 2,3 , 4 years baru lah kite bawa k ?Oleh itu kite g dekat2 je k sayang ..(“,)

Early morning on 6th march ,we went back to my hometown – kedah , nak send rania to her maktok n tokwalid sepanjang mommy n baba di MEDan .Kiteorang naik di penang on 7th march .



7th March 2010
8 pm - Wow…first time sampai ,I dah takut yela di negara orang ,Asyik berkepit dgn mr ajf je ,rimas dia hheheh sorry b..
Sampai je shuttle from Hotel Garuda dah tunggu n had dinner at restaurant famili – depan hotel je that night we rest je..wink*wink*

8th march 2010
First Day in Medan, ajf friends busy so we went to Pasar ikan ( credit to me – google hikhik) by shuttle .
ERmm..best .But Ajf looks like annoyed by all the ‘penjual’ jalanan yang asyik mengikut dia ..
Huuhu sampaikan diaorng panggil ajf – ‘orang Bukit aman ‘ ..ape la yang u cakap kat diaorg b..hikhik/
I rasa ralat sgt sebab kain pasang katon japang – japanese cotton ,chiffon nye harga murah sekupang 2 je ngn Malaysia ..ermm…ingat baru nak borong tapi ….:(..but Lace I loikes .very cheap …(“,)…
Had our lunch at restaurant garuda – nasi padang sedap..
Then terus naik beca ( its only cost u Rp 10000 = RM 3.73 ) to Medan Fair and Medan Plaza .
Nothing much di sana ,just shoppingmall ..erm if kat Malaysia cam sungei wang kot ..



AT Pasar Ikan - Telekung (",) for my mother in law

Alhamdulillah disana dengan Rp 50000 = RM 18 ++ ) ajf n me dapat keliling kota medan dengan beca ..best ..Ajf’s friends said sangat murah n we r so lucky to met NIqman , so generous n kind n sgt pendiam …We spent our time at lobby hotel garuda ..sambil layan live band ..(“,)..had a superb day ,thank you b cause layan I


niQMAN - muka baik kan???



At IStana Maimoon (",)

9th March 2010
2nd day in Medan ,patut nye our plan is to go to bras tagi …and Lake toba ,But huhuhu ajf n me bangun lamabt .TO bras tagi its take 2 hours n to Lake Toba ,it wil tkes about 4 hours .So we have to take early shuttle and find good driver to go there sebab jalan nye sangat sempit ..so after breakfast ,ajf jumpe ngan his friend Mr Don ,huhu seronok tgk ajf happy jumpe his old friends – 5 years tak jumpe..chit chat ,n Mr Don belanja bot of us makan ‘keow teoy sup famous in medan “ .sedap jug a..i loikes ..:p..
N then after a few minutes Mr Rico ( hotel Garuda owner a.k.a ajf ‘s long last friends ) came n apalagi ./masa melupakan isteri heheh…diaorg chat n chat …(“,)..After lunch – Mr Don sent us at Pasar Ikan ;;..again?heh beli balik lace yang semalam tak jadi beli takut nanti menyesal balik Kl tak beli ..:P…& gi Sun Plaza .
Erm di Malysia Sun Plaza ni cam Times Square kot ..n ada SOGO (“,)..harga nye ok la…I jumpe one aunty ni ,sangat cantik baju nye .so dengan tanpa segan malu I Tanya dimana beli – Di PETISA …erm..macam best tapi macam tired and upset sebab tak dpat g lake toba..

So kite balik hotel awal,cadang hati malam ni nak kuar n spent time kat luar ..but around 7 pm ,Mr Rico n her Dr Wife ,Diba Fitria called us and ajak kite dinner together ..huhuhu ok ok we had dinner at Restaurant Nelayan ( chinsese food – dimsum ) at MErdeKa Walk .Open air restaurant .(“,)..
After dinner ,we aall g Karaoke hehehahhah….bowling centre dah close ..ye yaya so early .Diba cakap weekdays yes – diaorang tutup awal..9pm dah sunyi jalan di Medan..karaoke for 2 hours .

PAk Rico and Bu diba ..(",).thanks guys ..



Then we all ikut Mr rico n wife g His new food court at Amelin – ermm semua stall dah tutup cume drinks n shisha je ada ..n strawberi + chocolate …..fun sangat that night ..thank You guys ….n sangat best bile Diba offer dirinye untuk bawa ajf n me to PETISA..(‘,)..Thank you DIba..


10th March 2010
Waduh in Petisa huhukhuk jadi gile I …
After breakfast – Nasi soto n went to Money changers,
Menyesal I tak pegi with diba je ke pasar ikan .barangnye lagi banyak sampai tak menang kaki nak jalan..
Brooch ,kain,blouse nye masyallah …(“,)..
Pendek kata I memang suke la kesana..cume rlat je spent money kt pasar ikan . maybe I dapat mahal sebab I kan tourist ..Bawa ms diba ni kan local ..so tak kena tipu la..huhuhu
Btw Thank you so much Diba ..(“,)..its nice to met ,spent time .…//
Datng Kl I bawa u jalan2 pulak k..
Best pulak org kata muka kite serupa..hukhuk..














Our flight - 5.45 pm….


Yes rania Rania mommy n baba nak balik ni sayang ..
Memang orang kata bodoh tak pegi bras tagi n lake toba but to me ..im happy sebab dapat spent most of my time with my loved one ,ajf ..dapat relax n holiday …(“,)..thank you sayang ..I LOVE YOU ….

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...