DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Tuesday, February 9, 2010

Marble CHESE CAKE

About one month++ im searching ,google all about how to make marble chese cake.,
heheh tu favourite my Ajf ,so his brthday 7th feb ,i prefer to bake him chese cake rather than beli je kan?For my love..
Suprise him with the cake ..hihijihik..

So ,,the ingredients :-


Masa i buat ni ,Ajf tengah tgk tv at home,Susah gile i nak make sure dia tak g dapur.That day 6th feb,saturday ,So ape ajf nak makan n minum i ambilkan.smpai dia pelik n pelik..hehe Rajin gile wife dia .huhu


~marble chese cake!ehe marble la sangat ,sila abaikan 'ketidakcantikkan ' cake saya !!
before masak ~


~After masak~
ermm mulnye takut rasa tak sedap,nak rasa takkan nak potong .Birthday boy la kena potong kan?
then macam tak jadi sgt cause biscuit nye terlalu tebal n hancur ( my mistake - butter kurang )
Hajat hati nak surprise my hubby at 12 mn..TAPI.....................................................................................................................................................
I tertido ,bile bangun dah pukul 12.10mn
ok g ,then i tanya my hubby ,what time ni syg"..ajf ketawa n cakap its already my birthday syg,..
then i wish ..ehem ehem ...$#^^&%$$% then i terus ke dapur ,bawa keluar caken plan to put candle ,Im scared with api sebenarnye so terketar2 juga tangan pegang lilin,n after nak ketak je lilin at my chese cake,uhuh
Birthday boy terpacak kat depan pintu .uhuk ala tak suprise dah ..
lilin tercmpak ,n i terkejut ,,,oh My ALLAh swt ,,rasa frust sgt sebab plan nak suprisekan ajf .:(
Whatever pun ajf suke my first chese cake tu n thanks syg.....(",)
p/s ---> next menu ape lak ye syg?Laksa johor?
Bol Ummi sgt sedap..

11 comments:

Elyn said...

wow nampak sedap tu!!! cayalah pandai gak u masak cheese cake...

nik anna said...

so sweet...even first ime wat.tp dh dpt pujian..good job nadia..

Wahidah said...

nadh,yg penting keihklasan ko utk wat kek sendiri..itu yg plg penting syg,,,,
sedap tk sedap blkang citer ok

Marsha~ said...

wwoooaaahh.. mcm boleh bau smp sini je... kalau dh dibuat dgn penuh kasih sayang, messsttii sedap.. :)

neverletmego said...

to elyn - hehe nampak je sedap,try la elyn,alhamdulillah menjadi juga cume kena 'repair' sikit the base.(",)

to nik anna - ala compliment from my hubby ,hhuhu mesti dia puji smpai kite naik kembang kan
thanks anna.(",)

to wai - aah kan keikhlasan .biar ALLAH swt je tahu kite ikhlas or buat2.
(",)..miss u friend..

to marsha -bau ye ,.hehe nanti singgah la umah .makan ramai2..(",)
kasih saynag bersama .

Ms. Nutt said...

wow..mcm sdap je..can u teach me how to do it..yum2!!! btw, ape kata u buat tym open hse u nnt..leh mrasa... =)

♥♥ ummi rania ♥♥ said...

wahhh sedapnyer nmpk..terliur nih..

neverletmego said...

to nutt - hehe orait porait boleh je nak share recipy darling.aku google je.
huhu nanti umah aku buat cake lain la pulak.tgh rajin meng'test ' memasak ni.huhuh
cant wait ...

to ummi rania -huhu tq heh nampak je sedap..rasa biase je.huhu

teuku said...

Your cake looks delicious.Good effort,nak menyemarakkn kasih syg.Eh, birthday boy takkn dpt cheese cake je?

ZieRa said...

nad!!!
nak blaja wat cake ni...nak blaja!!! haha..xctednye..

neverletmego said...

azira - boleh bopleh tapi jadi sgt ..
azira lupa nak gtau ,nanto 20 hb azira kat mana?kl?
datang la umah nanti ..ada buat makan2 kat umah (small party )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...