DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Sunday, November 1, 2009

To Anonymous:Volume 2

Salam to u wahai anonymous…oopss sebelum tu to my blogger friends ,sudah lama I tak update my blog bukan kerana merajuk atau terasa hati tapi I baru je baik . sembuh dari fever n sore throat 5 days. Maybe semua tertanya2 kenapa entry ni yang keluar iaitu anonymous volume 2??? Pelik??Well,sebenarnya memang hamba ALLAH swt tu tidak lagi menganggu blog ni dengan menghantar comment.Tapi …di tempat nye sendiri ‘dia’ mengutuk dan mengumpat diri ini dengan rakan-rakan nye.i Tak tergugat or sedey sebab alhamdulilah I ada ALLAH SWT yang tak pernah tinggal menemani i (“,).

U all boleh baca entry sebelum ni ?Arabian n…..bla bla…?

-Motif cerita itu dan terang2 I tulis moral story is to blogger’s friends hati2 dgn taxi driver..takde kena mengena diri ini nak mengangkat diri menyatakan yang I ni lawa ke cantik ke …kalau u menyampah cara I tulis I dah ckap jangan baca..DEMI ALLAH ,selamani I tulis blog bukan untuk memuji diri bukan untuk berlagak.I tak cakap I MIX…i tak suruh n mintak org kata i cantik,cukupla di mata my hubby . U cakap abouT malaysian girlS,i cakap bout muslimah women .KITA MEMANG BERBEZA!! im not trying too hard i just type n post my blog.hehe. I tak post to the whole world yang I ni beautiful 0r 'some thinks im beautiful!!! .I post bout bayaran yang dikenakan oleh taxi driver to org asing!maybe u pandai bahasa org lain sampai lupa bahasa kita.Mungkin taxi driver tu tak sepandai u nak tahu tentang update fashion now sebab tu tak tahu sekrg trend pakai shawl @ selendang!!!So dia ingat semua yang pakai camtu dia kata arab .Org tgk lelaki pakai lab coat pun org kata dia doctor sedangkan ,pharmacist ,org keje lab, pun pakai lab coat!!!so macam mana tu cik anonymous???i Cuma cakap taxi driver ingat I org arab bukan……bla bla..i TAK TULIS---SEMUA ARAB LAWA,PUTIH ,hitam,gemuk KE PA KE..MEMANG la manusia tak pernah bersyukur dengan apa yang ada,apa yang u ada dah cukup banyak.jaga n hargai la.jangan kisahhal org .Kalau tak berpuas hati cakap direct kat I,I pun ada banyak benda nak tanya u.

YANG U TAK PUAS HATI SGT KAT I NI NAPE?APE I BUAT KAT U??

Betul la kata u tu ---Semua org ada kecantikan tersendiri dalam dan luar.YES itu I setuju dengan u tapi u kena faham kalau setiap entry blog I,setiap yang I buat ,I cakap ,I melihat pun u nak comment..huh penat tu cik anonymous .BF baby Rania lagi enjoy!!(“,)
APE yang I buat ada je tak kena kan?

I ulang ---Blog ni I buat January 2008 ,tercipta blog ni zaman I start keje . kawan blogger semakin bertambah (Thanks yang sudi berkawan) n I rasa I tak paksa they all baca blog I ,so far takdela datang comment yang merapu dulu sehingga la kedatangan u anonymous,Macam org penting gak la u ni kan?heh memang tu niat u nak tarik perhatian org!!! now u rasa tergugat bile ada org lain yang u rasa lebih dari u.Tapi sebnarnya u tak sedar u lebih beruntung!mungkin bukan salah u 100% . BEFORE CAKAP KAT ORG,NASHAT DIRI U learn to appreciate
Banyak benda I nak cakap TAPI ingat one thing I bukan bodoh?i bukan blur.i ada mata n telinga.WATCH out… Wahai Anonymous yang kumuliakan ,yang ku segani wahai yang segalanya kau fikir kau la hebat….i tahu u sape.I TAHU U SAPE .Macam mana I boleh tahu biar ALLAH swt je yang tahu.Its normal ,org teraniaya –insyALLAH dilindungi.
I KNOW WHO U ARE!!!

Hahahhahaahhahahahhahahahahhahahahha

To Ajf – b sayang,jangan tanya I ye sape dia ni untuk kebaikan bersama,biar I,dia n ALLAH swt je tahu.
To Mak – im TOUGH mak but still anak manja mak…mwah mwah..aku pun ada mak la:P
SIApa Yang Makan CILI,Dia yang Terasa Pedas nye!!!

17 comments:

~mama danish~ said...

sabar yer dear..
org kadang2 mmg main suka ckp lepas tnp fikir perasaan org lain...

kensalam syg kat rania yg cute 2 erk!!

anakmak said...

wakakakaka.....BAIK punyer ayat lu kasi sama dia!!!!!gue suke bangat!!!!!biar kat dia NAD....akan ada hari untuk dia pulak nnti...ALLAH itu MAHA ADIL!

Intan said...

Aduiii awatlah ade lagi "lalat" yg cam gini ye...emmm :( Bawak byk bersabar lah Nadia.

Sudah-sudahlah tu, jgn asik cari kesilapan dan kesalahan org lain. Cermin diri sendiri dulu...are u so so so "PERFECT" inside and out?

Allah maha adil dan setiap ciptaan-NYA juga is so so beautiful for me (including this blog owner)...so pada "lalat" tu hentikanlah asik mengondem sana-sini...

ZiE FAUZi said...

salam..nadia..sabar je la yer.. lelama nti diam la org tuh..wat x reti jer..sampai masa dia mesti dapat balasan..

Wahidah said...

aduhai ..ntahaperntah ..ade je lalat yg nak menyinggah kt blog ko ne syg..sabar jerla...nanti die penat die berhenti la..huhuhu

neverletmego said...

to mama danish - tq ,tgh banyak bersabar la ni kalau hilang sbr...bukan ajaran ALLAH swt kan ..dah syh syg rania .(",)

to wahidah ,kak intan n zie ---
Thanks darling..BUT BELIEVE ME.DIA TAKKAN STOP JADI LALAT DALAM HIDUP I NI SAMPAI LA I MATI N TIADA DALAM HIDUP INI!BARU DIA RASA PUAS.MUNGKIN ALLAH SWT AKAN BALAS PERBUATAN NYA TAPI PERCAYALA DIA TAKKAN STOP.

Leen Die said...

Salam dik..

Kenapa ada org yg sakitt hati sgt tue yer..baik punya ayat adik kasik kat dia..lantak dialah dik..tak fahamlah kenapa ada org nak skait hati dengan blog kiter kan..klu tak suka takyahlah baca..pelik2..pelik bin ajaibb

Princess Fantaghiro said...

dear, sabar eh..im ur silent reader..
u post je url dia, biar org abca blog dia n tgk org comment 'kebagusan' dia tu..baru dia tau langit tu tinggi ke rendah..

Elyn said...

owh siapakah yg bermulut jahat tu??? reveal je lam blog u ni sapa gerangan bermulut jahat tu!!

ZieRa said...

cayalah nadia.. :)

teuku said...

anonymous 2 rasanya jealous dgn u dia tak snang org len bhgia kut. org cmni kureng iman.so i hope u pray 2 ALLAH S.W.T minta dia sedar.doa 2 adalah snjata org Islam kan.jgn brmusuh dgn sesama Islam k,nanti syaitan hapi dia dpt new member....

EIJAM'S FAMILY said...

banyakkan bersabar okies..

atiQah adNan said...

kadang-kadang sUsahkan bila orang salah tafsir maksUd kita..
sUsah nak explain.. taPi nadia dah bUat bende yang betUl tu pertahankan diri nadia..chaiyOkk!! :D
jUst forget it ya dear..
yang penting nadia heppi wit ur lifee..

TAKE Caree~~

Farah o'Adulz said...

chayok k'nad!!!

miss juju said...

oit : ko letak jer link dier boleh..kasi aku tgk bole?
ker aku orang nyer????
hahahahahaha

Mrs. Amie said...

Hi

Blog hopping.. i selalu kena mcm nie, but i ignore jer.. dorang nie bukan pa..dengki sebenarnya with our life.. by the way, ur name 'al-sagoff' tu remind me on my cousin.., Sharifah Lubna Al-Sagof..hihihi

Take care dear!

Daisy Biru said...

kalau saya, daripada balas panjang lebar macam tu, saya balas macam ni je


"Haah, memang aku cantik. ada masalah?"

cukup untuk buat dia sakit hati kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...