DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Thursday, October 22, 2009

housewife?

After 4 days working today im off,alhamdulillah Rania happy -i guess cause boleh spend time with mommy hehehe..tapi baba pulak working.its ok memang kena keje..this weekend mommy rania kena keje..Sejak dapat title mommy ni,my hubby realize yang i dah jadi cam 'singa betina ' --really ke syg?sampai camtu sekali ..yela singa ,kucing semua haiwan di dunia ni will take care anak kan????m i right?
Sejak my mak balik kedah ,Ajf n i quite sibuk ,dgn masing bekerja ,dgn baby Rania-bukan merungut tapi life changes..total change.huh happy tired ...nasib baik rania well behaved..
Oleh kerana maid nak balik ke indon for 3 weeks,ajf n i harus fikir dimana nak letak rania..huh nursery ??nope ..not now .ye la rania still small.takut sgt ...thanks to ALLAH ada 'ummi amatanlelah' ,my aunty a.k.a cousin my mak yang stay kat bandar sunway,'ummi amatan' pun jaga cucu baby boy Farouk (sgt comel - age 6 months ) so dia offer to jaga rania juga sejak raya lepas lagi..alhamdulillah...baru lega nak bekerja!!!..settle one bab..

LAst weekend sibuk sgt ,masa g jejalan with my parents,g beli kain pasang for wedding my sister in law nov n wedding my cousin DEc..hadus banyak nye wedding..wedding my schoolmate siti aishah kat kulim pun in dec,.macamne nak pegi ni..hum..biarla ALLAH yang aturkan..cukup la pe yang i aturka..kalau jadi,jadi la..
Minggu ni pun dah busy even tak sampai weekend tapi activities dah menunggu sampai la next next weekend.....huh...

Bile tgk bebudak kat kenduri tunang my sis in law aritu,,terberangan bout rania..bila besar ,she will be like her baba or mommy..umi in law i cakap ajf sangat la baik budak nye-ummi's boy la katakan -....kalau ikut mommy??/huhu mak pun cakap i ni good girl CUMA i ni suka 'mengemas'...hehe ada ke masa kecik ,maybe 3,4 years ..parents i tercari2 kunci umah ..semua tempat takde..sampaikan kena panggil tukang kunci ..cari2 tak pernah jumpe...tanya semua org tak tahu...termasuk la tanya i..last2..after a few days,masa my mak buka peti ais,jumpe one 'tupperware' n bila buka ..hahaha ada kunci umah..tak lain tak bukan keja i..heheh tu la rajin sgt 'mengemas' sampaikan simpan kunci dalam peti ais..

hope rania tak la serajin mommy ye rania..
sejuk tgk Rania tido ....Dia mengada2 skit tadi tak mau tido ..nak manja manja ngan mommy la tu..
seronok dia main toys kat baby mat yang baba belikan tu...
eRM..BOSAN LA duduk sorang..ajf balik lambat ,rania tido..
tgk movie ??astro dah membosankan..
layan dvd la..'LAbor PAins- Lindsay LOhan"..macam interesting...memory dulu ..huhuhu..dulu labor pains dapat la si kecik bawah ni..huhu
baby Rania


~credit to my kakak~

5 comments:

Wahidah said...

wah mommy rania ne bz yea...beselah dah jd mommy kan..tang mana yg singa betina tu nadh...:P

ZieRa said...

alala...mami rania bz eh skrg...sabar eh...dugaan sorg ibu...
eee...rania..ranis...geram je tgk.

Elyn said...

sebbaik ade org nk jaga rania... lega hati nk keje kan??

LiNda said...

salam ziarah dari saya .

Tahniah dah jadi Mommy..
moga anda sihat dan berjaya menyusukan anak sehingga mana yang termampu . Insyallah, anda akan dpt manfaatnya, bila mereka besar nanti .



salam ziarah dari saya .

neverletmego said...

to wahidah - tu la namanye mommy kot kan wai..sabar-sabar -sabar n sabar..:)

to ziera - aah bz sgt yang..ziera dah deliver ke?

to elyn - aah alhamdulillah baik ada org nak jaga rania

to kak linda - tq kak linda,,thanks ....happy sagt jadi ibu kan??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...