DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Friday, September 11, 2009

Breast PUMP??

Last few days ,chatting with my old UKM friend ,lisa..masa study nursing dulu at Facebook..Chatting bout married life,puasa.bla..bla..bla,..n about RANIA..When sentuh bout rania ,i pun tanya her opinion bout BReast pump.memandangkan lisa is staff nurse in nursery n neonatal ICU (NICU )..well she have experienced taking care baby (untung belum kahwin dah terror handle baby ) n ada feedback from patients yang delivered yang mengunakan BREAST PUMP..1 OKT ,start working morning shift ,so i kena fikir n beli what brand n jenis pe ..pada mulanye plan nak beli AVENT ...sebab tu je yang i nampak banyak jual di kedai.Tapi rm 300+++ without ice bag ,n etc..kan rugi balik???.BUT lisa suggested me to buy MEDELA....well.mulanye rasa cam a bit mahal..mencecah ribuan ..but bila fikir n dengar feedback mother yang pakai..rasa worth it pula..siap ada ice bag gi.easy for me yang keje nurse ni,yang sibuk balik tak tentu masa..ditambah keje kat emergency department!!!!
~MEDELA Breast pump set in style advanced rm1k+++~

Then i call my friend yang kat tmpt krja,Wirda ,she used brand HISTOPOINT..masa last 2 yeasr dia beli i set rm370++...But now the price dah naik ,rm388 only for the breastpump,ice bag+ 6 bottles differnt price.itu pun belum di beri discount sebab yang menjual nye itu nurse juga @ one of private hospital di KL...i pernah tgk set wirda tu quite ok n wirda pun cakap bagus ...I pun dah order kat kawan i tu satu set ..incase..sebab katenya stock lambat g,so order kena cepat..

SO now i confuse....tak tahu nak beli brand ape..bukan berkira tapi takut beli mahal2 tapi hasilnye menghampakan..nak yang harga berpatutan ,yang fleksible,yang OK...to all mommy yang ada experienced ..please share la dgn mommy rania..

p/s - to ajf ,b u fikir juga ye syg,,,.yang mana?

10 comments:

Mummy Edrez said...

nadd, i pun gune medela. mmg bagus la. tapi i tak beli rm 1K tu. sbb memule ingat nak terus beli. tapi nasib tak beli sbb susu i tak byk.

neway, kalau u betul2 nak beli, beli la medela. bagus la. and bout rm 1K tu i think its worth it sbb kalau nak compare dgn brand lain yg might b lagi murah, takot quality lak tak bagus and mungkin that brand pun cheaper by brape ratus je.

i had my survey jugak b edrez keluar. tapi i tak beli layg whole set rm 1K tu sbb in the end skrg edrez dah tak bf.

in short, i think medela is reliable and quality bagus la.

neverletmego said...

To ida - thanks ida,i pun rasa cam tu ,sebab ramai bagi good feedback ...(",)....using medela..

anyway u pakai electric juga ke darling...i banyak survey juga,ingat balik kl nanti nak pegi survey medela @ boutique sara kids because dia ada bagi free trial for breast pump!!!

btw thanks ida,kiss edrez for me k ..
cant wait to meet u ,baby edrez , zahara ,baby alleya..

ZiE FAUZi said...

nadia..zie pun beli brstpump utk kegunaan masa kecemasan@1 hari nti zie mybe bekerja.tp zie beli brand spectra3..zie dpt harga promosi rm328[asal rm388].tp set ni x lengkap la mcm gambar set medela tuh.boleh la sbb zie pun duk umah je kan.. mcm nadia kan keje,elok beli yg lebih ok..setakat yg zie survey2 selama ni,set medela tuh bagus setanding la dgn harga kan..spectra3 ni setahu zie dia x kuarkan bunyi n boleh wat double pumping..zie pun x rasmi lg brstpump tuh sbb belum sampai..zie beli online jer..cuba nadia try survey kat littlewhiz.com..mybe diorg ada wat diskaun utk medela ni..

neverletmego said...

to zie - thanks zie,nadia ada dengar spectra 3 ni.tapi takde g my friends yang guna.nanti nak kena jenguk la blog tu .tq ye zie..tu la nadia keje..ermm..sian rania.mommy tinggal..:(..btw ....nadia ingat nak beli online juga tapi rasa cam tak puas la tak tgk depan biji mata ni.hehhe..zie beli kat blog littlewhiz.com ke?bile beli n lambat sampai tak
?sebab nadia nak guna cepat ni dear..hehhe

adda said...

nadia, u keje nurse yek? ktne tu?

neverletmego said...

to adda - aah la dear,i keje kat prince court medical centre(",)

EIJAM'S FAMILY said...

kiter xde pengalaman ler baba nie..tp betul ckp awk kena beli yg fleksibel..

neverletmego said...

to mommy umairah - aah dah beli yang mahal kena fleksible kan?

misyaf israfil said...

hi nadia..
I sebenarnya baru je baca blog u..
bout the pump, i dah guna madela breast pump..
anak bulan ni masuk 14 months.. i till using it..tapi i pakai yang electric, i pakai yang manual, sebab rasa baby i tengah hisap..
but then, until nou i masih lagi pump dekat office pn & full breastfeeding ..

neverletmego said...

misyaf israfil - hye u wife syafiq ye ?nadya+aqib' friends? (",) hye again .huu thank you darling for ur opinion..btw i dah beli breast pump spectra - alhamdulillah pakai -i fully breastfeeding sampai rania( my daughter ) 6 months old tapi start mix with formula milk sampai la 1 year .now rania minum formula milk- soya based ISOMIL..

:) nice to know u ..cute ur son israfil..handsome..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...