DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Tuesday, September 1, 2009

Ayam percik @Rania Percik???

weekdays je my mom akan tido with me n Rania-kalau Ajf ada my mum tak teman la..:)..Bukan aper just nak nak teman me,penat kan heheh.dgn nak bf nak tukar diapers g,tambah2 now rania suke berjaga lagi la mommy penat..Berbalik padA citer ayam percik ni..huubukan craving ,mommy rania bukan pregnant dah n bukanye puasa pun.hhahhaha..
Tapi banyak kisah di sebalik ayam percik ni.....Sila jangan muntah yer..:)..
Alkisahnye begini,,short story seperti biasa my rania n ada one habit buruk ..huhuhu she likes to P.U (pass urine ) n P.M@ B.O ( pass motion ) atas org yang di sayangi nye hehhe like me n her mak tok...selalu nye diapers rania kotor sebab urine nye sje ,,kadang2 selalu terlepas atas mommy nye..selalu \pass motion atas changing mat dia je..rania rania...:)..
Before that kite tgk dulu ayam percik di bawah ni..:)..sedap kan...


Last night ,my mak pun teman i,tido nyenyak la anak beranak ini di dalam bilik..tapi after sahur ...around 5.25 am...Rania cry ,i guess dia tak mau susu cause 1/2 hour before tu baru je rania kekenyangan .so might be diapers nye sudah penuh...Mommy rania intai la ,tgk my mak takde dalam room mesti dah bangun siap nak subuh di surau...:)..so i pun dgn mata separuh buka ,dgn malas nye mandukung rania untuk change her diapers..upss..alhamdulillah rania pass urine je ..banyak gak heavy dah ,banyak sungguh urine anak mommy ni...nasib baik tukar cepat ,takut ada rashes kat #$%^^&&* rania....oleh kerana HABIT rania ,i pun berjaga2 la..takut kotor semua tempat so masa mencuci still put her old diapers ,
first - terdengar anak dara ku mengeluarkan angin yang paling perlahan ,uiks alhamdulillah takde "benda kuning ' itu..
2nd - terdengar LAGI..tapi kali ini kuat sikit n masih takde isi..
3rd - WARHGGGGGGGGGGGG sangat kuat bunyi anginnye n kali ini..TIDAKKK>.


RAnia ,,why buat momy camne di waktu mommy ngantuk darling..
habis 'benda kuning ' itu terpercik di muka ku ,handphone ku ,tangan ku ,rambut ku,,cadar ku ,sarung bantal ku...baju ku...Rania.....terkesima terpegun sebentar mommy...rania tgk muka i n i tgkmuka dia..marah? bukan marah .rania cam tahu je dia buat salah..tapi ..takpe sayang mommy tak marah rania..cume ..huhu lepas ni mommy kan lebih lebih be careful dear rania ku...
so ..ini la dinamakan rania percik.( takmau makan ayam percik dah after this- to all friends jangan geli n termuntah ) ni la dinamakan kasih syg mommy,,


p/s - sayang hubby ku,naughty anak u ni,nape dia tak buat gtu masa u ada ,boleh i buli u.warghh ,......anyway i syg u n rania so much..pandai dia buat muka tak bersalah b...ikut sape???ikut u la tu..i love u syg

6 comments:

Mummy said...

alaaa..nad..ok. maybe by imagining rania percik vs ayam percik, not so bad la kot. i think i can still eat ayam percik.

ahahahah, speaking of which, Edrez dulu, dia punye bukan cam ayam percik. tapi macam kuah ikan masak lemak cili api! ihihihihih

neverletmego said...

to ida- heheh wow edrez nye g cool.:)..

NoRLi said...

rania notti eh??
buli mama dier ;)

neverletmego said...

to sis norly - hehe tu la .mungkin tu cara rania beritahu yang dia syg sgt mommy dia..:)

Wahidah said...

hahaha..rania percik..alahai habis muka sumer yea..cian la mommy die ne..naughty tau rania ne..tp cute..hahaha..:P

neverletmego said...

to wahidah - memang sgt naughty siap pandai buat muka innocent plak tu...habis la mommy ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...