DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Tuesday, September 29, 2009

Back to KL..

Princess Rania well behave bile travel -rania masuk kereta je tido nyenyak.Alhamdulillah anak mommy -good girl..rania tido on the way back to Kl last friday..

Me bring my parents n rania jumpe my in laws..
'tokma' AJf n his Mama

My parents in law..

~neverletmego~

Friends!!

Jadual raya this year agak padat .stayed at my mom's kg until 3 hari raya,then ada kenduri engagement my cousin ,balik my home - huhu g dating nga mr Ajf -tgk movie ,friday raya ke 6 kena balik to kl - nak settle many thing kat sana..so tak dapat la buat open house to my friends kat kedah,,Ramai yang call n sms tanya me n rania ada at home or not..sorry guys..:(...
yang sempat jumpe natra ,dalila ,ainul n anis je..InsyALlah nanti kalau ada masa ,me buat open house at kl..tu pun tak janji cause 1st oct dah start keje..hush....Natra n dalila datang rumah me at subang ,last nite .thanks darling..sorry ada kueh raya je gurls..maklumla tak raya sini.hehe


Ada bakat je natra .:) jaga baby

Anis shobirin- mommy kacau rania tido..


Ainul mardhiya- erm rindu dia lama takjumpe..masa wedding pun dia tak dpt dtg cause ada exam..

Thanks dear friends...
~neverletmego~


Syawal 1430 H/2009

MY first Raya as wifey n mommy..puasa 6 hari je tapi raya nye melebih2..(",)..
Bnayak juga food yang i pantang cause baru je lepas confinement kan?first raya ,me raya kat kg side my mak...best sgt sebab last year i tak dapat cuti raya,tahun ni alhamdulillah still cuti 2 months .dapat raya dgn my Ajf ,rania ..

Raya ketiga ,my cousin engage @ alor setar ...theme - pink..
insyALLAH aqad nikah will be in december this year..u look so beautiful sis,cantik makeup dia -so natural..

my SMall family n so 'brand new'.jazeel -nadia- rania


MY BIG FAMILY - love u all so much..


~neverletmego~

Thursday, September 17, 2009

Salam 'Eid Ul Fitr'

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin
to all my blogger's friends and FRiends

From AJF , Nadia & Baby Rania

Wednesday, September 16, 2009

Rania with her Hallmark pacifier




yesterday noon baru sampai Hallmark pacifier rania...well alhamdulillah ...yang ini rania suke..(",)...good start ...yesterday lama juga mommy tinggal rania,morning pegi buat urusan bank,about 2 hours tinggal baby rania..n 5pm keluar with my sis (sis ina ) g parkson -shopping baju raya Rania ..hehhe i likes -huh mata keranjang ( betul ke ni)hehh mommy rania...hush..
then buka puasa @ rasa Mas...9.30pm baru smpai umah..
ok...start nak ajar rania without me,arghh kena kerja lak...btw tinggal rania 2 jam -call my mak 2 kali..nanti keje 7 hours -call 7 kali? kesian maid nanti.tu tak campur baba rania call..heheheh
(",)- gEram tgk baby poney sale semalam..
~neverletmego~


Tuesday, September 15, 2009

chicken chop..

Kemalasan yang melanda diriku ini.............Chicken chop homemade ,dinner for my father.(",).
semua nye pakai letak..Gravy nye..??resepi ?//google je..ihik..




p's= ye haa petang ni nak g mall..jom !!!

~neverletmego~

Sunday, September 13, 2009

Happy Birthday WALID(my father)

Happy birthday to you,
happy birthday to you,
HAPPY BIRTHDAY TO WALID SAYANG ,
happy birthday to you..
i love u so much walid ....

Ingat nak keluar celebrate walid's birthday outside,TAPI - memang dah habis pantang today yehoo - AJf takde n baby rania still young.Kalau bole nak elakkan rania from udara luar .Many things happen now!!!urghh..so birthday man a.k.a my father hikhik offer nak buat dinner a.k.a makan buka puasa..yehoo..seronok la my mak kan???



p/s :- Thanks to my baba in law ( BIL) for the card raya...miss u BIL.Tetibe last night cant sleep teringat n miss sgt my ummi in law yang still di Egypt.

Friday, September 11, 2009

Breast PUMP??

Last few days ,chatting with my old UKM friend ,lisa..masa study nursing dulu at Facebook..Chatting bout married life,puasa.bla..bla..bla,..n about RANIA..When sentuh bout rania ,i pun tanya her opinion bout BReast pump.memandangkan lisa is staff nurse in nursery n neonatal ICU (NICU )..well she have experienced taking care baby (untung belum kahwin dah terror handle baby ) n ada feedback from patients yang delivered yang mengunakan BREAST PUMP..1 OKT ,start working morning shift ,so i kena fikir n beli what brand n jenis pe ..pada mulanye plan nak beli AVENT ...sebab tu je yang i nampak banyak jual di kedai.Tapi rm 300+++ without ice bag ,n etc..kan rugi balik???.BUT lisa suggested me to buy MEDELA....well.mulanye rasa cam a bit mahal..mencecah ribuan ..but bila fikir n dengar feedback mother yang pakai..rasa worth it pula..siap ada ice bag gi.easy for me yang keje nurse ni,yang sibuk balik tak tentu masa..ditambah keje kat emergency department!!!!
~MEDELA Breast pump set in style advanced rm1k+++~

Then i call my friend yang kat tmpt krja,Wirda ,she used brand HISTOPOINT..masa last 2 yeasr dia beli i set rm370++...But now the price dah naik ,rm388 only for the breastpump,ice bag+ 6 bottles differnt price.itu pun belum di beri discount sebab yang menjual nye itu nurse juga @ one of private hospital di KL...i pernah tgk set wirda tu quite ok n wirda pun cakap bagus ...I pun dah order kat kawan i tu satu set ..incase..sebab katenya stock lambat g,so order kena cepat..

SO now i confuse....tak tahu nak beli brand ape..bukan berkira tapi takut beli mahal2 tapi hasilnye menghampakan..nak yang harga berpatutan ,yang fleksible,yang OK...to all mommy yang ada experienced ..please share la dgn mommy rania..

p/s - to ajf ,b u fikir juga ye syg,,,.yang mana?

Rania's favourite

Rania's new favourite ...suke sgt tido atas her baba in this position.i realize when she 'meragam',after i letak atas AJf je terus rania stop crying~~~clever anak mommy!!!!
maybe she feels warm n comfort kan?owh i miss AJf so much ..
Back to rania's 2nd favourite.....since i gve birth ,rania loikes hisap my nipple before she sleep,..maybe ketagih la tu...try bagi pacifier but she refused..ermm bukan pe if im not working .ok la ..TAPI mommy rania ni CIK NuRSE..banyak patients tunggu mommy sayang...Then now dia dok hisap her 'lil tiny cute thumb '....ala sayng bukan mommy tak suka,just mommy tak mau jadi cam ur uncle ,,AMI chik ( my brother) huhuhu..dulu busuk gila thumb my bro n his thumb jadi kecut -tapi nasib baik dia comell masa kecik dulu.hehe..last2 anak mommy plak ikut uncle dia..but Rania have her own style~~~



~Rania tgh hisap her own thumb ,dengan 4 jari nye menutup muka ...kalau takde nipple mommy ,thumb nye la for tidurkan dia ~
So..before g work nanti ,i kena buat something for rania,Express susu je tak cukup.Takut nanti even dah kenyang rania still nak mommy..Fikir2 nye fikir..sambil visit blog kawan2...terjumpe one blog-Farah .I tgk baby nye lebih kurang umur rania,her daughter already pakai pacifier hallmark when she is 2 days old..SEE..SO i tanya farah.she said anak dia pun macam tu suka hisap nipple-n she is working .well experienced mama kan?Thank you farah !!JAdi i pun terjah one by one blog shopping online n jumpe hallmark pacifier -pink n bought it...yehahaa.....now just tgu wheather baby rania likes it or not.....bila sampai ni...

~neverletmego~

Thursday, September 10, 2009

Healthy food??

breakfast / Lunch / dinner - quaker oat + fresh milk + orange + kismis + a glass of plain water...huiks...
i hate it so much ..
AKU BENCI .............PENIPU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, September 7, 2009

1 month old ++++

WEight - 4.1 kg
Length -54 cm.

First time i bawa baby rania to clinic ramai org sgt,she sooooo.....behave herself.tak cry ,diam je tgk me n her baba..alhamdulillah...
Mommy tired lately rania kerap minum ..my hubby said muka i dah cengkung!!!
But im happy,berat i dah back to normal (before pregnant ) ...

Time preggy - 55 kg
NOW!!!- 48 kg..

P/s:- rania dont want pacifier -dia lebih suka her thumb..ala anak mommy ,busyuk la ur thumb nanti...
Ajf dah balik kl...huwarghhh-Mari ber'skype'..hehe

Saturday, September 5, 2009

copy org???

this morning after Bf baby rania..i was thinking of starting a business.since i have all the time in the world( hehe housewife sementara n working hours -shift)and someone suggest me(my hubby n parents) to buat business through blog.so i start and browsing some blogs and ask a few friends.and well, tujuan utama nak browse blog adalah kerana untuk survey how they all buat business..Bukan nak copy just cari idea nak business pe..hahhah
.disitu bertukarlah tujuan surveying kepada benda lain...
.geram gile tgk shawl ,baju,baby gown..huh shoes..
haishhhh....no wonder orang say this thing is addictive.now i understand why.
ANyway.. i am trying to do some blogging shopping things,,..
.feel free to suggest anything..(",)


p/s :- sibuk..org nak berbusiness..Mommy rania pun nak gak..bf rania la..kan b..huuu

Thursday, September 3, 2009

"BEAUTIFUL GIRLS WITH HIJJAB CONTEST"

"BEAUTIFUL GIRLS WITH HIJJAB CONTEST"
Ini la kali pertama dalm experience i blogging ni i masuk contest ,bukan tak interested tapi heheh malu n no time..:(",)...SO Puan Lina sila la lihat pic yang di pertaruhkan..pemakaian shawl 2 tone ( black n brown)..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

DIANJURKAN : PUan Lyna (http://kisahlynna.blogspot.com/)
TARIKH AKHIR PENYERTAAN PADA : 09.09.2009
(Sempena Hari LahIr Puan Lina )

Rania's first photo album

old-latest
2 days old Vs 1 month old

yehoo.rania dah ada photo album (",).penat mommy arranged pictures rania - yang banyak tu..Lama2 mommy tgk pic rania dari cerah - gelap kulit ye ..(hehhe) ,dari muka girl - muka boyish...how ni syg?ahaks...whatever pun me still love u so much baby rania..31st august rania dah 1 month old.sepatutnye kena bw rania to clinic-just a normal check up memandangkan no more injection for i month old baby newborn ,But oleh sebab tertentu -busy yg melanda ---tak sempat la..So next sunday ..cant wait nak check weight rania,Rasanya tak la naik banyak tapi macam 'terasa; je bila dukung n bf rania...

uiks..Back to photoalbum story..
im still in confinement so memohon la jasa baik my big sis g print all pics rania,sebab kalau tangguh nanti lagi banyak la pics baby ku ni,...album (my lil bro ) kasi ,..so last night process menyusun ,dan memilih dan meletakkan..:)..khusyuk nye terlampau sampai hubby call pun tak sedar - 7 missed call.hehhehe sorry ye syg,i tak dengar la.
Mommy rania salah tak check the album before hantar print ,i thought photo album tu size 3R .after my sis dah hantar baru la tangan ni gedik nk check eh uiks .....size 4R la sis..macam mana ni...terus call kedai pic ..

amoi kdai pic : ayo moi ,saya sula cuci oooooo,,,,

ala..sedey ..bukan pe takut nanti bila buka album,pic rania berterabur n hilang...nak simpan lama tu..so terpaksa la guna ribbon,stickers untuk makesure pics rania tak keluar from the album..
memang buruk la jadinye..tapi takpe janji album tu penuh lovve mommy to rania..( mommy over ,i know )

p/s :- b,,rania try nak buat 'rania percik ' g tapi i sempat pakai shield..hhehehhe..
Mommy tgh update rania's book ...

Tuesday, September 1, 2009

Ayam percik @Rania Percik???

weekdays je my mom akan tido with me n Rania-kalau Ajf ada my mum tak teman la..:)..Bukan aper just nak nak teman me,penat kan heheh.dgn nak bf nak tukar diapers g,tambah2 now rania suke berjaga lagi la mommy penat..Berbalik padA citer ayam percik ni..huubukan craving ,mommy rania bukan pregnant dah n bukanye puasa pun.hhahhaha..
Tapi banyak kisah di sebalik ayam percik ni.....Sila jangan muntah yer..:)..
Alkisahnye begini,,short story seperti biasa my rania n ada one habit buruk ..huhuhu she likes to P.U (pass urine ) n P.M@ B.O ( pass motion ) atas org yang di sayangi nye hehhe like me n her mak tok...selalu nye diapers rania kotor sebab urine nye sje ,,kadang2 selalu terlepas atas mommy nye..selalu \pass motion atas changing mat dia je..rania rania...:)..
Before that kite tgk dulu ayam percik di bawah ni..:)..sedap kan...


Last night ,my mak pun teman i,tido nyenyak la anak beranak ini di dalam bilik..tapi after sahur ...around 5.25 am...Rania cry ,i guess dia tak mau susu cause 1/2 hour before tu baru je rania kekenyangan .so might be diapers nye sudah penuh...Mommy rania intai la ,tgk my mak takde dalam room mesti dah bangun siap nak subuh di surau...:)..so i pun dgn mata separuh buka ,dgn malas nye mandukung rania untuk change her diapers..upss..alhamdulillah rania pass urine je ..banyak gak heavy dah ,banyak sungguh urine anak mommy ni...nasib baik tukar cepat ,takut ada rashes kat #$%^^&&* rania....oleh kerana HABIT rania ,i pun berjaga2 la..takut kotor semua tempat so masa mencuci still put her old diapers ,
first - terdengar anak dara ku mengeluarkan angin yang paling perlahan ,uiks alhamdulillah takde "benda kuning ' itu..
2nd - terdengar LAGI..tapi kali ini kuat sikit n masih takde isi..
3rd - WARHGGGGGGGGGGGG sangat kuat bunyi anginnye n kali ini..TIDAKKK>.


RAnia ,,why buat momy camne di waktu mommy ngantuk darling..
habis 'benda kuning ' itu terpercik di muka ku ,handphone ku ,tangan ku ,rambut ku,,cadar ku ,sarung bantal ku...baju ku...Rania.....terkesima terpegun sebentar mommy...rania tgk muka i n i tgkmuka dia..marah? bukan marah .rania cam tahu je dia buat salah..tapi ..takpe sayang mommy tak marah rania..cume ..huhu lepas ni mommy kan lebih lebih be careful dear rania ku...
so ..ini la dinamakan rania percik.( takmau makan ayam percik dah after this- to all friends jangan geli n termuntah ) ni la dinamakan kasih syg mommy,,


p/s - sayang hubby ku,naughty anak u ni,nape dia tak buat gtu masa u ada ,boleh i buli u.warghh ,......anyway i syg u n rania so much..pandai dia buat muka tak bersalah b...ikut sape???ikut u la tu..i love u syg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...