DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Sunday, August 16, 2009

style tido rania.:)

Activity rania sleep,minum susu n 'shi-shi' n 'BO'...But yang paling buat me n AJF n my mak terkejut Rania kuat sgt minum ,asyik2 nangis je nak susu sampai ke tahap susu keluar balik dari mulut dan hidung .tersedak always la :(...Minum banyak ok,bagus la kan tanda tumbesaran yang sihat tapi yang buat m worried muntah balik susu yang diminum @ muak !At first takut juga ye la kalau2 my susu ada problem ke or rania ada allergic ke??tapi lepas search dalam internet n pengalaman org tua2 n from paper kesihatan mingguan malaysia n magazine bla bla..Rupa2nya baby twin SH.ALEYA pun ada prob yang sme ngan my Rania - its normal ,ia dipanggil 'GROWTH SPURTS"dimana berat badan baby akan membesar secara mendadak dari segi berat n ketinggian .SO that baby rania needs susu yang banyak .Yang penting i kena 'burp' kan rania evry time breastfeed.(",)..huhu yes..so no worries for this matter g :)

picture rania baru lpas mandi ....


Muka terpaksa mngikut perintah ,di'bedong' tanpa rela.muka baik je baby rania.:p
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

After beberapa second..WARGH ...."mommy ,im hot. rania nak freedom".

HARAP maaf .aksi kurang sopan :P..She loves to do that,her own style- ikut sape ni dear?mommy tak titon macam ni..pssst ikut baba ye?heheehehhe


9 comments:

♥.misz luna.™ said...

alolo comel nye rania titon..

mcm huda titon ms kcik2 je..
tkangkang abeh..


wah22.
rania akan meninggi dgn cpt la ni..
mst kiut mcm mommy n baba die neh

HaninFarshid said...

cutenya rania...hihi! sebijik mcm kyra tido...kyra ikut style daddy dier tido...

seronokkan tengok perangai anak kiter? buat kiter happy je :)

atiQah adNan said...

what a sweet moment..
suke sangat dengan baby..
hehehe rase hidup kita dah lengkap kan dear....

mummy qistina said...

walala....comel nyer rania tido... sampai terkangkang jer...comel jer kan..so sweettt...

mesti cepat membesar rania ni like baba n mommy dia... kiut cam mummy die gak...

Qis ni pon kuat gak nyusu sampai skrg ni pon nenen nk melekat jer kat mulut dia...tp badan kecik gak...cinonet jer..huhuhu...like mummy n daddy die sama2 kecik...hehehe... :)

Intan said...

Ha ha tengok rania titun teringat balik masa arissa newborn dulu...mmg cam tu lah dia. Tangan terangkat ke atas :)

Gud gud bagi dia nenen byk2, byk faedah nya itew ;)

neverletmego said...

to misz luna a.k.a sis huda cute - heheh tu la ubah la cam ne pun position rania ,dia still suka terkangkang habis..:)insyALLAH mintak2 la .AMIN

To HaninFArshid a.k.a mommy kyra - hye dear ,at last dpt gak contact u.susah cause takde chat box .hehhe nampaknya baby newborn memng suke tido cam tu ek?heheh,memang sgt seronok tk gaya ,n ekspresi muka baby,...

to atiqah adnan - :)..sgt sweet ,even tak cukup tido pn rasa happy.:)

to Mummy Qistina - Rasanye rania pun cmtu gk minum banyak tapi kecil cenonet gak hehheh..tapi tak tau la kalau ikut baba dia..:)

to sis intan - hye darling..mommy arissa comel yes YES YES berjuang for BF exclusive..:)

NoRLi said...

rania ikut gaya mama dia tido la..
hehe..
mmg kena burp lepas BF nnt xla byk sgt rania jeluak susu tue

:)

neverletmego said...

thanks sis norli..ah kena burp kan sis..sis apsal tak ble view ur blog ni..

Wahidah said...

alahai comeynya rania sleep..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...