DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Wednesday, August 12, 2009

Kasih Ibu..:)

Ya ALLAH swt,,many things happen to my life.tapi AJF n WAn RAnia -ke'datangan' mereka ama t INDAH dalm hidup ni..bukan nk sentimntal..tapi just nk share.
i safely delivered rania on 31st july n discharge from metro hospital on sunday 2nd august...
everythings is fine ,sampai la after isya' temperature rania cam tinggi..my ak la tak tau mana letak thermometer so AJF g la cari @ pharmacy.Malangnye that tine almost 10 pm,tkde jual digital thermo ,hnya thermomtr mercry n i dont know pe di panggil,tapi yg check atas dahi tu ( am a nurse-but i dont know -hehhe)...after check .
MasyaALLAH ,its 39'c ..ampun takut la sgt2...
pe lagi tanpa lengah2 ..my mak ,ajf n me pun g the nearest clinic..ayo ma..dr singh tu pun adviced we all straight to the metro hospital cause rania baru 2 days old that time..:(..
Sampai sana je ,bla,,bla,,bla...dr paeds rania advice to admit for observation- temperature rania 37.6 'c alhamdulillah dah turun..
Oleh kerana i breastfed rania scra exclusive (w/out cmpuran )..rasa sedey nk tinggal rania alone at hospital..wish to lodger there.But nurse n doc n ajf suruh me rest.dah 3 dys i tk cukup tito .wakeup almost 2 hrly breastfed rania..so atas pujukn all ..i pun sgup la blik tinggl kn my rania..
sebak hati ..:(.yela pregnant kn rania 9 months...tetibe kne berpisah ..arghh ngak mau..**..:(
sian ajf ,puas pujuk tp still cant sleep..:(..teringtt kn rania..cmtu la perasaan my mak agaknye kn?masa i n my siblings dulu...:(..
sorry mak always buat u worried..

tomorrow morning terus after breakfast trus g hospital..nak breast fed n bagi my 'express susu ' ..alhamdulillah dr ada,temperature rania ok..bukan demam tapi just perubahan temperature at hospital n my home.thats all..But rania still kena admit cause serum bilirubin rania a bit high 13.3 .had to put her under phototherapy ..hubby..again-kena pisah ngan rania..no way..
hubby: but for her good kan syg..:(((..then i balik umah lunch n ajf said we all akan g hospital lepas asar nanti...kulim to sg petani 3o minute dkt tapi rasa cam jauh je..:((.

then after asar,berangkat la me n hubby to hospital,tetibe terkejut AJF request nak bawa balik rania n seek treatment kat nearest my mak nye rumah.Mulanye berat hati dr Lim nak benarkn yela private kan..wang tak masuk banyak la kan/?tapi at last dia benarkan gak lagipun condition rania ok..me pelik cause before this AJF yang beria-ria rania stayed ,AJF cakap kat dr dia tak sgup pisahkan my daughter ngan my wife lagi...tak sanggup tgk n dgr wife menangis teresak2 (over ke me?--so what ,i love my rania so much)....thanks AJf..i know u pun tak sanggup jauh ngan rania n me kan?darling?



my kiss to baby rania,sayang ,,mommy maybe tak sekaya king jordan,secantik queen rania tapi kasih mommy n baba tiada tandingan dengan wang ringgit .Jangan jauh ngan mommy lagi k..:)

5 comments:

Wahidah said...

alahai siannya rania..demam yea..alhamdulillah dh better skrang..tk care taw to both of u...nadh ko pun perlu kan rest gk..jgn riso sgt kay...

Intan said...

Memang kan nadia, rasa tak leh nak pisah ngan bb kita tambah2 baru lahir lak tu.

Amboi mancung nya hidung rania! Mulut dia macam mulut nadia...ala ala ke depan gitu...cute cute. Dah besar ni mesti cantek cam ibu dia :)

P/s: Letak lah gambor si rania byk sikit...tak puas lah tgk dia :)

P/s: Pasal code tu, link yg intan bagi tu mmg page yg dah ada code utk disable right click tu, just copy and paste je kay.

Kalo tak leh gak, bg tau ye.

neverletmego said...

to wai - thanks dear.:) alhamdulillah rania dah ok .jumpe ko kt klnnti ye darling

to intan - aah sis ,memang tak ble..sian nadia hehhe .rania pun sian gak..tak tahu la macamne perasaan ibu2 kat luar sana yang dop buang anak diaorg kat tong sampah ,kat toilet.tkde peri kemanusiaan langsung!!!

ehhe mulut dia yang over cam mommy dia,,...mata tetap maintain ikut baba dia..:)

nanti nadia letak pics banyak2 k sis.:)

sis.ALHAMDULILLAH nanti berjaya membuat nye mengikut ajaran sis intan..thanks yeh

Ms. Nutt said...

dear..bila mau balik kl ni? aku dh bli bju kiut2 utk princess rania..tggu masa je nadia nk blk cni...aishhh tkut xmuat plak bju ni nnt..hahaha~ my mom kata baby cpat bsr...so nadia ape lg cpat ar blk kl...hehehehe xsbr nk jupe ko n baby rania.. =)

neverletmego said...

to aunty nutt yg cun- hehe bbay rania pun mesti tak sbr nak jumpe u..:)..huhu i balik lepas raya la babe..insyALLAH 28th sept 2009 (10 syawal ) or awal g dari tu..
tgu kiteorg k aunty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...