DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Saturday, August 8, 2009

jaundice..


today serum bilirubin rania still 211..huh///..breasfed sudah,B.o urine sudah..still tak goin down level nye..


mommy --> any petua tak?b oleh share with me mommy


yes of course as a nurse ,i pun study -breastmilk cukup semua nutrient but at least i usaha something kan sebab pity rania everyday had to prick her .:(..even rania toughgirl tak cry pun masa nurse prick .:(((

6 comments:

Intan said...

Ala kena jaundice ke rania comel, kesian nya...Actually BF kena byk nadia, intan dulu every 2 hours mesti sumbat gak even dia tengah titun ke aper ke. Sampai tido intan pon tak lena dok kerana takut anak kena jaundice nie coz nak kena jaga every 2 hours.

Mmg letih, intan tau but demi anak kena tahan gak tu walaupon time tu masya'Allah kena cracked nipple and berdarah lagi tu...hu hu hu.

Lagi satu my tukang urut tak bagi makan jamu spi abis pantang baru start (pelik kan?). Dia kata badan bb tak cukup strong to handle all the jamu-mamu ni coz apa yg kita mkn akan go down to our milk supply. Mmg yg kureng nya badan ku ada gemok lah sikit...sikit ke...cam byk je :(

But u know what arissa alhamdulillah takde kena demam kuning, tak pernah kena colic even once pon, no muntah, no sesema, no demam, no batuk, no ruam lampin and no anything....smooth je time dia dlm pantang. Even now pon dia jarang kena sakit kecuali sesema...nie pon coz kitorang selalu keluar...he he he.

Yg pasti breast milk is da best cure for everything...keep bg and bg je kat rania kay :)

P/s: It is up to u whether or not to eat the jamu nie coz u know lah org2 lama mmg soh mkn jamu utk jaga badan kan but for me i have made the right choice for my bb walaupon terpaksa "sacrifice" badan ku ini...nasib baik hubby still sayang gilerr ;)

Maaf terpanjang laks ye...

neverletmego said...

thnaks darling sis intan..really appreciate it..yer nad pun tak start any jamu2 g,..makan pun pantang gile..takut anything happen tu rania...nad memang just bagi BF n tak campur with any formula milk pun..:).alhamdulillah breastmilk banyak..pass motion urination rania pun alhamdulillah ok..everyday..no problem at all. she active ...

cume tu la g clinic still the same level.turun sikit naik sikit...
fed up nak g clinic n prick her again.even rania tak nangis,tapi sad je tgk ada bekat kat tapakkaki dia..

Thanks again sis intan,.inSyALLAH nanti turun la kan?pape pun dgn izin ALLAH swt..
hope rania getting better

Wahidah said...

BF byk2 nadia..hehe..lain petua tk tahu la..sian rania jaundice lagi yea...get well soon rania...auntie wai can't wait ti c you la dear..:)

NoRLi said...

hye dear..
ciannya rania kena prick..tough mcm mama dia.. :)
yup,petua kena bg BF byk..biar bilirubin tue secrete through urine and b.o
ok dear??
i dah ok tapi wears mask masa keja and kuar..
kat umah jer off mask huhu
kak xana pun ok..tapi mcm org lepas beranak gak perut dia..kembung
hehehehe
miss u dear..take care :)

♥.misz luna.™ said...

kakak..
BF byk2 tau kt bb..
get well soon rania!

neverletmego said...

to wahidah- thanks darling..:) tu la sian rania..pap epun aku tgh berjuang BF kan rania.:)..
aunty wai tgu k nanti kite jumpe la.

to sis norli - hye darling..insyALLAH mintak2 ranoa tough sampai besar..:) u take care tau..send my love to kak xana k

to luna- thanks dear..yup berjuang BF ..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...