DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Tuesday, August 4, 2009

31st July 2009


Date :-31st july 2009 ,Friday

10 am - wakeup lambat cause as usual cant slept at nite.
at that time my mak tak de kat rumah ,only my sis n bro.

1130 am - after breakfast:nasi lemak n milo.
macam biasa g mandi n 'buang' la pe yang patut.
My AJF call n tanya bout baby ,n all...
Masa tu tetibe rasa sakit perot ,macam nak buang air besar g n macam period pain
pun ada.tapi just ignore,anyway dah lama tak dtg period so lupa how rasa period pain.
terguling -guling atas katil but still relax.

130pm - still in pain= makin double double pain.

Around 4.45 pm..
barulah i my parents n me n my sis buat keputusan g hospital.bukan tak mau g awal but just takut tak jadi deliver like last time.

Hopsital Metro.
- straight buat CTG n check heart rate baby,alhamdulillah baby ok.but contraction kerap.
-Midwife said insyALLAh 'jadi' delivered kali ni...:)..(kalau tak jadi juga nak induce gak)..
-Dr Mathews tak de in hospital but they already informed him,biasala first baby=lambat .so me just relax anyway still can stand with the pain.Baru inform my hubby,will balik from kl by flight.

6pm - sakit double double triple awwww macam nak BO ( bowel open)..huh g toilet ,but nothing ..Dr Mathews tak sampai g,VE done by Midwife--Ya ALLAh ,terkejut bila check -dah buka 7 cm..
TO FAST..apalagi panic la midwife n nurse2 lain.terus tolak my bed n me to the labour room,
Nervous gak that time,dgn sakit,ngan my hubby not around ,my mum n sis g surau solat asar.ye la budget esok pagi baru deliver.tak sgka cepat sgt bukaan nye.

6.45 pm - mu mum with me ,nak mintak epidural dah terlambat .hehe so dapat painkiller je= IM Pethidine.But ,Ya ALLAh sakit tak kurang langsung..before push,sempat request ngan doc yang tak mahu di gunting,nak try push sndiri.

7.21 pm - ALHAMDULILLAH selepas beberapa kali push,lahirlah WAN RANIA ke dunia ..amin..
terus lupa sakit bile dgr suara rania ,n tgk muka rania.indah nye perasaan tu..
EVEN sad cause my hubby tak sempat balik ,thanks mak for ur support...thanks so much...love u mak..

Alhamdulillah gurl yang dulu nya period pain pun tak boleh tahan,n now lahirkan my princess without EPIDURAL n without Episiotomy ...yes..:)..

My hubby sampai around 2 am,the latest flight MAS from KL ,12.45 midnite

my best ever experience!!!!!!!!!!!!!!

6 comments:

Fai said...

Mesti pengalaman yang indahkan Nad. I'm waiting saat itu..End of Nov...

lynn said...

tahniah nad...dah dapat baby...

neverletmego said...

to fai- yup..sgt indah fai..tak terkata.tak ternilai anugerah dari ALLAH SWT.

to sis lynn - thanks kak

Wahidah said...

pergh..tk de epidural ngan episiotomy tu..cayalah nadh..pdhal sakit period pain pun ko ssh nak tahan...great mum..:P

♥.misz luna.™ said...

wah...
hebat nye sis..

suatu pengalaman yg indah..
:)


sakit beranak leh tahan dr sakit period pain

neverletmego said...

to wai- aah kan..tu kuasa ALLAH swt ..once rania kuar je aku boleh lupa lak sakit cane.:)


to luna - thnaks dear..sakit segalanya dari ALLAH swt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...