DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Wednesday, July 22, 2009

Mommy -to- be ??

22/07/09 - Ur baby head already at ur pelvic bone-anytime soon .Just wait n wait until u have contraction.huh.baby gurl :2.8 kg.bila sayang mummy nak kuar ni.mumy dah tak sabar.huhu
hari2 macam bercinta n angau tgk baju n barang2 baby.


we planned..but ALLAH yg tentukan.well me n hubby decided to deliver kat kl,then stay bout 1 week baru balik kulim for 2 months (confinement) .But tetibe jadi complication masa cuti june lpas,so i cant travel to kl back atas sebab2 kesihatan,jadi might as well i stay at kulim je memandangkan i nak confinement pun kt kulim gak?lgpun hubby working,nobody to takecare of me kat kl- Ummi in law dah pegi Egypt.

BTw ,cant imagine how i nak travel back to Kl naik kereta to sg.Petani tadi ante-natal check up pun dah sakit badan(baru 30 minutes) ni kan nak balik kl..
naik flight - cant 35 weeks and above.
naik car - lenguh.
naik bus n train-???immposible.

So ,back to my lil princess,last minute sian baby nk titon mana.Mulanya plan baby titon ngan i je l atas katil,tapi bila fikirkan safety baby memandangkan moommy nye ni 'buas' di atas katil,my mum n sis cadangkan beli cheap cot /playpen for baby .Rasa membazir plak,ye la stay at kulim pun 2 moonths je,kat kl dah ada baby cot.tapi bila fikir2 balik 2 months tu lama gak ..so pegi la cari,....erm punye la susah nak cari.ye la bayangkan nak cari yang cantik tapi nak harga murah.hehhee Last2 jumpe la at Carrefour-its playpen,at least nanti bila balik kulim jumpe nanny n tok dada dia ada playpen sendiri-plan tinggalkan kat kulim je.senang future nanti.


okla kan?murah je-promotion price Rm109.90

Part best is dalam carre4 ,jejalan nak g cashier,tergerak hati nak beli books or magazines.yela boring at home.No activity,so ingat nak tambah pengetahuan la -hehehe Last2 jumpe buku2 for my lil princess tapi tak tahula bile dia boleh baca-4-5 years akan datang .Overact tul la muummy ni kan syg?
How to make a present- nanti kite boleh buat present for baba kan syg.
,How to make cookies,- cant wait to make cookies with u dear
Let's play and get Dressed.

Yang penting mummy cant wait darling..:)))
p/s - Darling ,my AJF u tak arah kan i beli buku2 ni.advanced..hehehhe




7 comments:

Wahidah said...

alahai biler tgk brg2 baby ne..tk sbr nya nak tunggu nadia's Jr kuar..sbr yea syg..baby nak dok lam 'womb' tu lagi..hehehe...aper2 hal update taw...

Leezan Alee said...

mesti baby tu tomey cam mak die...
tak sabarnye nak tgk newborn baby gurl tu nnt...
nad,lizan doakan semuanya selamat..ameennn... =)

neverletmego said...

to wai-
hehe aku g la tak sabar wai..:)
tu la dia dop comfort zone,takmmau kuar g agaknyer..

to leezan-
thanks lizan,hpe everythings goes smooth.thanks again for ur du'a .nanti nad update k.

bontemps said...

sayang!!


take care yea.keep us posted with the baby...

neverletmego said...

sure aunty dla..dont worry

afizan said...

me,aunty-to-be...pun tak sabar jugak...

neverletmego said...

bibi afizan -to be- la.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...