DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Sunday, November 2, 2008

benci vs suka??

suka?suka n sayang lain?benci lagi r lain mksdnya!
kata mak,kalau seorg kita tak suka sepuluh org yg tk suka kiter!!
alhamdulillah spnjg hidup ni,tkde problem with anyone,if ada pun sabar sabar kerana itu aje ajaran and didikan bonda.biar org buat kita sayang....kita jgn buat org syg!
tapi?ADIL KE???
SABAR SEPARUH DRPD IMAN.

siapala diri ni nk persoalkan takdir,ikutkn hati...bdn binasa.semu kuasa ditgn ALLAH SWT!
menitik airmata darah pun,tidak akn mengubah apa2..
tidak pndai berlakon untuk ambil hati org....just b myself..mak...org slh anggap dgn didikan mak,diaorg ingt nad pura2 mak.!!mak..................:( diaorg tak tau mcm mn kehidupn kiter mak..mcmne ajaran mak..
kita tk boleh buat org sukakn kita....wahai pihak berkenaan,percayalah aku tiada niat buruk!!hnya ALLAH SWT tahu....walaupun dia tk kn bc blog ni,but aku rasa PUAS.....
PELA SLH AKU??
terima lah sharifah nadia seadanya....!

9 comments:

//J.i.J.i.E// said...

ui..sape lak yg dengki ngan akak tu...huhu

neverletmego said...

ntah la dear ....
kiter tak tau hati budi org,,,/:)
biar la ,,maybe one day hati org tu akn lembut hati..:)

atiQah adNan said...

hi nadia.. ! atiqah ni.. saje nak comment post u nie,. erm.. hanya kita je yang tau sape diri kita.. orang takkan faham ape yang kita rase.. ape yang kita buat tu kita ade sebab kite sendiri..tapi takkan org faham pun.. abaikan je if kita fikir2 kan tu bole wat sakit kepale.. kn? just leave it blank dear.. hehe..

neverletmego said...

tq atiqah.:)..
kalau r ble buat tak tau je..
:(
neway tq gain..:)

.misz luna. said...

abai kn je owg yg cm tu...
kite just jd je diri kite sndri...
mmg ssh nk wat org ske kite...
tp at liz kite da wat yg tbaek..
kn?
+ kite wat dpt pahala sbb kite x buruk sangke pd owg laen...

dh2..
xmo cdey2 dh...
nnt ilang lak seri bkl pengantin kite neh...
lg 12 ari je lg hari bhgie nad akan mjelma...

Wahidah said...

kewl nadh...sbr kay..yg penting ko kenal sape diri ko kay...tk caree

neverletmego said...

tq miss luna...tula kite wat dpt pahala sbb kite x buruk sangke pd owg laen...betulla kata miss luna tu..kadang2 jalan hidup org tak sma ngan orang..:)
dugaan kite hehe

tq ye miss luna..tu r aura pengantin kan hilang..jejeje

neverletmego said...

tq wai..:0

Pewaris Reformasi said...

bukan separuh, sebagaian je dr iman :) tapi kalau kawen, separuh dr agama :)

btw, org yg ber'semantik' dengan membezakan suka, cinta, kasih dan sayang pada saya ialah org yg tak menemukan satu perasaan sebenar dalam diri mereka.

org putih hanya sebut love - cukup utk membayangkan ia datang dr dalam hati. tentang perbezaan itu, ia ditunjukkan dari perlakuan dan bukan tuturan kata.

ia tidak mudah. berbahagialah mereka yg menjadi pencinta agung - cinta tanpa sebab dan sedia menerima seadanya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...