DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Thursday, October 30, 2008

'pelat'

22 tahun hidup tiada siapa pun lagi yang 'comment ' bout how i pronounce my 's'...
erm... one day AJF always repeat pe i cakap ..i mean repeat perkataan yang ada huruf "S" .thats weird..when i ask him,he said nothing baby...huu..something wrong here..
rupe2nye my pelat ....the way i pronounce s is "WEIRD"///pa mau buat dah gtu hamba sebut...erm..maybe coz kedudukan my teeth yang tak sma..jongos a.k.a jonggang.....
sorry AJF ...:(..tunang u cacat...

but whatever..alhamdulillah i still ble bercakap sedangkan ada hamba ALLAH swt yang bisu..amin..alhamdulillah...:)
bersyukur sgt..
ada gak gatai2 tanya my friends even my boss pun i ada
tanya..RUPA@nye diaorang memang dah lama perasan cume malas nak tegur..huh./ada ke..biarkan dimalukan..huish... kisahnye...

anyway ,sejak that time,berusaha la hamba untuk tidak meng'over'kan atau menguat kan sebutan perkataan yang mempunyai huruf S dalam ayatnya..tapi bila fikir2 balik..ok wat my s...:P

reality hidup

lelaki pandai berlakon!!!!
Everything happens for a reason thats why we met..???
alhamdulillah...kadang2 kite perlukan org lain dalam membuat keputusan dari semua hal..tetapi bile bab masa depan,semuanye bergantung pada individu .fikir fikir punye fikir...terlalu cepat masa berlalu,insyallah suatu hari akan jadi milik org lain...kalau tidak skrg akan dtg akan lalui juga.
semua yg terjadi atas kuasa NYA..siapalah kite makhluk ciptaan NYA yang kerdil lagi hina ini untuk mempersoalkan NYA..semua yang berlaku telah di atur olehnya...kiter hanya berusaha,bersabar,berserah tawakal....:)
LELAKI + PEREMPUAN= banyak perkara boleh diperkatakan dengan 2 patah perkataan ini..
TAPI buat masa sekarang di otak n minda ku yang mengantuk.hanya ini yang dapat kufikirkan...
LELAKI + PEREMPUAN = PERKAHWINAN
Seandainya ini jodoh ku..dengan rela hati hambamu menrimanya..dan terus manjalankan sebagai khalifah mu YA ALLAH SWT...AMIN..

Monday, October 27, 2008

Lina's wedding..:) - sister in law :)







pre wedding ....UPDATEs!!!

Surat Kebenaran Berkahwin: DONE
Baju Nikah: DONE
Baju Bertandang: DONE
Wedding Ring (Me & Him): DONE
Photographer /videographer : DONE
Wedding Invitation Card: DONE
selesai sudah Lina's wedding..
P/S---:)

Monday, October 20, 2008

wedding card..:))

hhehhehehhha:))
my wedding card dah ready..
is time to call harry potter and friends to distributes the cards...:)
yeeeeeeeeehaaaaaaa..

Friday, October 17, 2008

HIV test @ photoshoot?/

huu...pity AJf ,dapat off day wednesday lepas untuk settle hal kahwin kiteorang--yela nak buat hiv test n settle borang kebenaran kahwin..tapi me?ada shoot lak on that day..al kisahnya..:(
kata kak anizon,karangkraf start 9 am till lunch je..jadi berjanji la hamba ngan AJf..lepas shoot terus je g clinic..nak jadi story nye,drag till 4.30 pm..hhu//..banyak prob ..ngan makeup artist dtg lambat,ngan camera battery weak la,ngan studio yg terhad(2 studio tapi byk job)...n BANYAK r g problem....1 pm baru start shoot,,,dah la kena tukar 6 pasang baju..penatnye ya ALLAH swt toksah nak kata...this is not my career r..AJf..serious...dear..:)
Im a nurse n still A nurse..:)))

Ummi AJf dah balik from Eygpt..n ada bad news...erm..forget it la..
now will busy with sis Lina ,AJf's sister nye wedding on 26th Oct ne..so kena la ringan2 kan tulang ni sket...erm..dekat gile..my wedding nye hal pun tak settle g..arghhh sesapa yang ada masa tolong i ..please...:(...wedding panic!!!!!
SIAN AJF....makin beruban la dia tu..

miss my mum n walid,rumah pun mesti tgh busy,masa balik raya tu ada tolong bonda siapkan wedding gift..:)....thank you bonda n walid sayang..love u both so much...:))

Tuesday, October 14, 2008

Pre -wedding updates


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tarikh Perkahwinan : 15th November 2008 / 22th november 2008
Surat Kebenaran Berkahwin: In process
Kursus Kahwin: Success
Budget Perkawinan : ???
Baju Nikah: Done-23th Oct siap
Baju Sanding: Done...:)
Baju Bertandang: not yet..???argh..
Pengapit : My lovely couz,Syafikah
Konsep : Simple / Garden weddng
Warna Tema : white+pink / silver+white
Wedding Ring (Me & Him): done only for AJF..blum
Henna Service: :),done my couz
Bunga Pahar: Done
Bilik Pengantin : decorate by my 'bonda manis'.
Venue: Home sweet home / Felda Villa
Catering: Done
Photographer /videographer : my site -
Not yet(terlalu banyak choice)
Ajf's site - Done
Khemah : Done
Wedding Invitation Card: In process..:)
Wedding Guests List : Done
Wedding Favors: bonda n walid
Hantarans: Done .
Honeymoon: :)
House to stay after married:Subang:)

Sunday, October 12, 2008

curi pic ..hehhe

miss my mum so much..:(


spent time with couz:)

erm today saturday i keje ptg,but dpt mc from doc coz allergic reaction ,naik rashes whole body ..g clinic LOURDES cwangan puchong,thanks to ALLAH swt doc situ k gile..:)then dari dop umah alone,terus fly ke puchong.,umah my couz .rehat2..follow kak fauziah kak nana n my sister ke kenduri@ setapak..:)
hujan lebat la sgt2..then straight away g ke kg baru,...after balik n singgah @ clinic g ,kak fauziah felt drowsy ,juzt wanna check her blood pressure..:)

me tgu kak fauziah..budget ?

?/

me-kak nana - akak

kak fauziah yang rasa cam tak sihat..?

raya??/


raya ..raya..even raya dkat KL..far from my hometown..first time raya without my family.:((..n first time raya with my fiancee..Kl lenggang gilen..boring gilen..first raya kena keje ..pagi,sedey arrrrrrrrr.......all staff indian n chinese..:((after work,g umah tok ma AJf,umah baba AJf n last umah TOk Ana..:)..banyak makan..sedap..tapi SEDEY ..:)

update pic

Girls day out..:) enjoy..my last ramadhan as single gurl..uhukk..

-gile?

-dla-mye-anis-nadia-


rapunzel-mitsuki-frogie

iklan maxis

miiss them so much!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...