DISCLAIMER

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish

About Me

My photo
Hi there! I’m Sharifah Nadia, i'm married to the sweetest husband and mommy to my only precious daughter,Rania and my adorable son , Razin .If you need to find out more, do check out my blog and I've finally made up my mind to blog in whichever language I'm most comfortable with at that point of time - English, Malay or Rojak. Please bear with me... Lots of Love, Nadia

Thursday, December 25, 2008

balik kg

balik kg jumaat malam sampai monday..:(
tetibe la kereta AJF masuk workshop..ok r tu... at least ble g service terus..
ye la. ada hikmahnya....
ermm kalau tak sempat kena bertolak sabtu pagi la..
tak sabar nak balik,plan nak buat BBQ kat rumah ....sedap nye

Tuesday, December 16, 2008

ermm..

yeye yahoo..26th - 29 th Dec ni balik kedah yeye..:)..
sayang AJf sgt2. Love u syang..
rindu mak n masakan mak so much..

dah lama tak update blog with pics,sjak peristiwa hitam lama dah tak upload pics,camera hp kena rompak..mana ada gadjet nak snap pics i n Ajf n our new life..:)
hehheh....baru je sembuh demam..takut dapat balik viral infection..ermm.its bacteria rupenye..
i just makan vitamin ,tak makan pun antibiotic tkut la not good for the baby..:)

k...love u all bloggers...

Tuesday, December 9, 2008

Antara Dua Darjat

ermm.nothing much to update
hari Raya Aidiladha suppose hari raya yang di raikan.tapi kt malaysia di rayakan ala kadar je..nape ke?
kalu aidilfitri tu yaALLAH..tak ingat dunia:)
well semalam jumpe ummi ,tokmi.g umah tok ana,g umah datin dani-kawan ummi...then g umah baba,tok ma..n last g umah bibi @ Gombak..
then terus g pudu,ambil kakak anta ke puchong.:)
.....:)...
lapar r..sejak keje office hour ni,SN Nadia ni jadi pemalas r..asek buat keje sama je..
kadang2 curi2 gak jaga pts outpatient n Er..hehehe
Mr Ajf hari tu agak bengang n tak puas hati,sebab ada one group @ Facebook..menyatakn bahawa hukum sYarifah/sharifah berkahwin dengan non-syed is haram..can u imagine ????ada ke fatwa macam tu?
siap dia tulis hadis tu/...ni tak ble terima..darah sama color...macam cite anatar dua darjat lak..\syed@sharifah---> its just a name..:)

my mommy pun bukannye sharifah.?so what?

Saturday, December 6, 2008

Raya aidiladha..:(

tahun ni tak dpt balik raya aidiladha g..
cuti habis dgunakan time Kahwin..n then Mr AJf ada hal lk..project father in law dia..(my walid la)...jadi stay sni la..today keje half day,ptg ni nka mengemas umah..tak siap g pun..:(
nak masak pe ek...???
pic kahwin siap on 15th dec,hope Nas tu pegang janji dia la..
dia just bagi dvd je..:)
esok sunday ..yahoo..boleh bangun lambat..:)...nak mengemas gak..AJf dh ada plan ,main basketball ngna member dia..me????dok rumah la..bukan takmau ikut dia,tapi tahu la guys kalau main game,mulut mesti asyik kuar benda tak elok je..hhikhikhik
:)
Miss my mum n dad family so much ..sorry tak dapat balik..simpan cuti untuk christmas n new year,nanti tunggu sayang mak n mr AJf balik k.insyallah..

Wednesday, December 3, 2008

things to settle..

stress..tension..dengan JCI..macam nak ikthisas lak kalah OSCE dulu..
ermm.many things kna sett;le..

  1. Ambil IC @ JPN Shah Alam
  2. Buat new lesen kereta(yang kna rompak)
  3. hantar my wedding dress g dry cleaning..
  4. g Maxis Centre ,take my new simcard..

Monday, December 1, 2008

wedding photographer..:)

to all couples ,plan to gt marry soon...try la photographer ni..
harga berpatutan...nice shot..:)..try la..
nadia promote ni..:P

Ladies & Gentleman,

Introducing the latest in quality photography to suit that special event of yours. PesonaImage, your "friend in photography" houses photographers, or how we'd like to refer ourselves as, pesonagraphers, for various events, ranging from weddings to engagements, birthdays to family photos, company dinners to launches and commercial shoots. Basically, to put it in a more cliché term, your-one-stop-shop for photography. Visit us now at http://www.pesonaimage.com/...and we'll let the pictures do the talking.

If you're interested to engage us for your next event, drop us a line or two at contact@pesonaimage.com...or sms to 019-399 5655.

Till then, have a nice day…!

PesonaImage Team

Sunday, November 30, 2008

The great Mystery of 'TUNGGU"

"Menunggu?Penunggu? TerTunggu?....Banyak2 toPic ,"TUNGGU" yang menarik hati kali ni.:)
Banyak idea yang ble digunakan untuk meng'definisi'kan nya..Macam cerita P Ramlee dulu..filem Sarjan Hassan..lagu dimana Seniwati Saadiah mendendangkan lagu yang mempunyai lirik 'TUNGGU sekejap......la..la..la..la...la...la...tup tup terus seniwati saadiah dari kanak2 mnjadi anak gadis.
TUNGGU..ialahh istilah yg digunakan untuk menyatakan kepada individu yang lain untuk sabar..ye ke??...
menunggu- org yang ditunggu..
tertunggu-org yang ditunggu terus menunggu n terus menunggu
penunggu-???tu lain macam bunyinya..:0

Mak selalu pesan biar kiter tunggu org jangan org tunggu kiter..:)..ye mak..nadia ikut cakap mak..
sebab tu sampai la ke saat ni..22 tahun Nadia Masih Menunggu..:)...Menunggu n terus menunggu.bak pungguk rindukan bulan...tapi bulan tak pernah tiba..???eh tiba, tiba la..cuma lambat je..sabar sabar je hamba mu perlukan ..Ya ALLAH SWT....

Tapi sampai bila?sampai bila harus menunggu?sampai bulan jatuh ke riba.? @ samppai bila harus bersabar?

Wednesday, November 26, 2008

my wedding..

15th november 2009 ,jam 10.30am,status ku bertukar,hehehehihkhi..
dari CIK ke PUAN..dari Miss ke MRS...:)
happy tak terhingga,,macam2 perkara berlaku tapi alhamdulillah berjaya gak hehhe
huhu...
dengan sekali lafaz ,sah jadi milik Ahmad Jazeel Fikri..:)
...Gendang keling..

happyy...

hubby n me :)
Pic wedding tak siap g,tgu my photographer.:)

Saturday, November 8, 2008

Hijab ..purdah?

Tertarik blog saudara-Cetusan minda seorang pemuda..:) tentang hijab n purdah...
purdah tuntutan ALLAH swt atau sekadar???
Banyak dalil2 yang saudara CMSP perolehi dari hasil research2 nya..
1) Dalil yang mewajibkan pemakaian purdah
2)Dalil yang tidak mewajibkan pemakaian purdah..



ARTICLE DR CMSP

KESIMPULAN
Menutup muka bukanlah suatu yg asing ketika zaman Rasulullah. Ia dilakukan hampir seluruh muslimah ketika itu sehingga ianya dijadikan keutamaan dan dijatuhkan hukum wajib oleh sebahagian ulama'. Namun sekarang ia sudah jadi tidak biasa dan jadilah ia hanya satu tuntutan dan bukan kewajipan walaupun terdapat hujah2 yg mantap serta kuat untuk mewajibkannya.

Sekarang sudah masuk zaman yg dikatakan sebagai zaman fitnah. Maka seharusnya para muslimah terdorong untuk mengenakan purdah ke atas wajahnya demi kebaikan dirinya dan seluruh ummat islam.

Zaman ini juga telah masuk sebagai apa yg dikatakan dlm hadis rasulullah:
بدأ الأسلام غريبا وسيعود غريبا فطبى للغربأ

maksudnya:
"islam itu bermula dengan ganjil (dari pandangan orang ramai), dan ia akan kambali dipandang ganjil (akhir zaman), maka beruntunglah orang2 yg ganjil( pada waktu itu)."maka, apa salahnya kita menjadi sebagai prg yg dipandang ganjil seperti yg dikatakan nabi dan sekaligus mendapat doa' drpd nabi sebagai org yg beruntung. walaupun ada dalil yg mengatakannya tidak wajib, tetapi kita mesti ingat bahawa terdapat juga dalil yg mengatakannya wajib. ~wallahu a'alam~

Friday, November 7, 2008

trauma??? 4 NOVEMBER 2008

5.30 am alarm clock hp pun berbunyi ringtone 'doa taubat'...terus la bangun then g la mandi..
bersiap2...:) then g la jejalan ke tmpt tunggu taxi.around 6 am...ntah la hati ni tak sedap sgt...:(..dup dapdup dap..dapt sms mak,takecare..:(..tapi still tak sedap hati..
after that..tunggu punya tunggu takde taxi...hati rasa tak sedap lagi tambah2 han ada 2 motor(4 org) mcm mat rempit la berlegar2 depan mata ni..

as usual, AJF pun jadi mangsanya...terus call dia..n cite kat dia bout the 'rempitssss'
AJF - bby nak i anta g keje?
me- takpe ,nanti ada la taxi.....


bercakap2 punya bercakap,munculla taxi.. tapi syg nye driver taxi tak g jalan kia peng...:(((
n start that moment.....arghhhhhhh......erm..datang seorg lelaki melayu menarik aku dari belakang ...argh sakitnye satu badan Ya ALLAH swt je tahu..takutnye aku...tak tahu ape yang cuba dia buat tapi yan pasti ..demi allah sekiranya dia nka merompak ,i will let go je my handbag.....tapi nope.,,dia drag me smpai tmpat glap(grai makanan)....palagi jerit gile kuat,ada mpv avanza dgr n stop his car n help me out..tapi 'penjahat tu pushed me n amik handbag aku..

in handbag---banyak gak la benda perkakas harian aku..argh...
-purse mng,ic lisence kete,card membership bodyshop n lasenza,card credit,atm card ,ing card insurance ,pic family n ajf...(paling syg)...dwet rm200+++,
-lipgloss,compact powder ,blusher,mascara,perfume,
-tasbih ,,:((( tok ana's gift
-mp4(lagu2 evergreen aku n my pic..argh)
-hp nokia ...:(

alhamdulillah ada org tolong...nbawa g police station..n pecah record AJF drive 7 minutes from subang to cheras...:(((....AJF terdengat jeritan sebab hp buruk celcom ni tercampak ...tu la hp buruk pun still ber'function' elok..:even tercampak...
lepas report....terus balik subang n rest at AJF house(ummi ada ye)....

trauma.....trauma.......the whole day aku tak ble tido..muka penyngak tu still in my mind,...:(

nauzubillah..nasib baik nothing bad happen to me..:(...akibat kejadian tu sakit gak la badan ni..luka abrassion ,swollen ..:((((..

tq AJF..walid mak akak kak ina othman
uummi :).......love u all so much

Tagged by Nani..:)

my SELF
[01] Real name:SHARIFAH NADIA AL-SAGOFF
[02] Nickname: NADIA
[03] Status: ENGAGED TO AJF
[04] Zodiac Sign: GEMINI
[05] Gender: FEMALE
[06] Age: 22 YEARS OLD
[07] High School: SMK KULIM
[08] College: UNIVERSITY KEBANGSAAN MALAYSIA(UKM)
[09] Height: 166 CM
[10] Weight: 48 KG
11] Do you like yourself: ALHAMDULILLAH..SANGAT SUKE
[12] Piercings: -
[13] Right or left: -
[14] Are you a freak : DEPENDS...
[15] Hair: PANJANG
[16] Skin: HITAM
[17] Allergic:NOPE
[18] What are you doing now: TYPING
[19] What will you doing 1 hour later: HAD SUPPER
[20] What will you doing 10 years later: BREASTFEED MY 3-4 BABY..HAHHA
[21] Live with mother/father/parents/family:FAMILY
[22] Siblings(included you):2 SISTERS N BROTHER
[23] Eldest:SISTER,SHIFA ..
[24] Youngest:BRO,SYED OTHMAN
[25] Love/hate your family: LOVE MY FAMILY SO MUCH
[26] You found your another half: YES ..
[27] If yes, who is he/she: MY FUTURE HUSBAND,INSYALLAH
[28] Who you want he/she to be: A WISE N GOOD N BUSINESSMAN:)
[29] Time(s) you in relationship: 8 MONTHS
[30] Ever woo boy/girl: NOPE
[31] Anyone woo you before: NOPE
[32] Did anything wrong to your other half: NOPE
[33] What was/were the wrong you had done: CANT REMEMBER
[34] Ever argue with your other half: SOMETIMES
[35] You with your other half since: MAC 2008
[36] Are you straight/Lesbo:I M STRAIGHT ..
[37] Reasons you love your other half: ???REASON?WO DONT NEED REASON TO LOVE SOMEONE
[38] You and your other half in which stage: :)...STAGE MAX
[39] You woo he/she or he/she woo you: ERM.....DIA WOO DULU KOT.HEHEHE
[40] Ever think of marry he/she: YES....ABSOLUTELY ..:)

MY FRIEND
[41] Your first best friend: NURMAIZATUL AKMAL MAZLAN(MYE)
[42] Your first enemy: -
[43] The friends you love the most: MYE
[44] The enemy you hate the most(1only): SYAITAN
[45] Your most beautiful girl friend: ??SAPER EK. HEHE
[46] Your most handsome boy friend: AJF.:)
[47] The kind of girl you hate the most : TAK BAIK BENCI ORG
[48] The kind of boy you hate the most: TAK BAIK BENCI ORG
[49] You fall in love with your close friend before: NOPE
[50] Your best friend is your ex-lover: NOPE
[51] If your friend backstabbing you: JAUHKAN DIRI
[52] If your friend betray you: JAUHKAN DIRI
[53] If your friend woo your lover: KENA PELEMPANG I?
[54] If your friends fall in love with you: TAKDE KOT
[55] If you fall in love with your best friend: NOPE..NO WAY INSYALLAH
[56] Are you a good student: BOLE LA
[57] You always done your homeworks/assignments: YUP
[58] The teacher/tutor you love the most:SIAPE EK?
[59] Always late to school/college: NOPE
[60] Your class: SMKK,5 SCIENCE 1
[61] You love your seniors: NOPE
[62] Senior who you love the most: TKDE
[63] Your classmates good/bad:TAK AMIK TAHU
[64] Excellent result classmate: TAK INGAT
[65] Laziest classmate: TAK TAHU

MY PEOPLE
[66] Smart people: MY WALID (SYED AZIZAN AL-SAGOFF)
[67] Stupid people: -
[68] Good looking people: MY BONDA (AFIFAH HANUOM)
[69] Ugly people: TAKDE
[70] Funny people: AJF(SOMETIMES)
[71] Cute people: ME..HAHAHHA
[72] Bad people:-
[73] Honest people: RASULULLAH SAW
.[74] Acting people: -
[75] You are what kind of people: :)
[76] Lip or eyes: EYES
[77] Hugs or kisses: BOTH
[78] Shorter or taller: TALLER ,I GUESS
[79] Hesitant or spontaneous: SPONTANEOUS
[80] Nice stomach or nice arms: NICE STOMACH
81] Listener or talker: BOTH
[82] Romantic or rich: ROMANTIC HEHEH
[83] Good husband or Good Father: BOTH

MY FUTURE
[84] Age to get marry: THIS YEAR, 22
[85] Numbers of kid(s): 3..INSYALLAH
[86] Career: WIFE TO BE ,MOTHER OF AJF'S KID AND NURSE
[87] Salary;...SECRET
[88] Wishes: SEMUA KELUARGA N KEHIDUPAN DIBERKATI..:)

Sunday, November 2, 2008

benci vs suka??

suka?suka n sayang lain?benci lagi r lain mksdnya!
kata mak,kalau seorg kita tak suka sepuluh org yg tk suka kiter!!
alhamdulillah spnjg hidup ni,tkde problem with anyone,if ada pun sabar sabar kerana itu aje ajaran and didikan bonda.biar org buat kita sayang....kita jgn buat org syg!
tapi?ADIL KE???
SABAR SEPARUH DRPD IMAN.

siapala diri ni nk persoalkan takdir,ikutkn hati...bdn binasa.semu kuasa ditgn ALLAH SWT!
menitik airmata darah pun,tidak akn mengubah apa2..
tidak pndai berlakon untuk ambil hati org....just b myself..mak...org slh anggap dgn didikan mak,diaorg ingt nad pura2 mak.!!mak..................:( diaorg tak tau mcm mn kehidupn kiter mak..mcmne ajaran mak..
kita tk boleh buat org sukakn kita....wahai pihak berkenaan,percayalah aku tiada niat buruk!!hnya ALLAH SWT tahu....walaupun dia tk kn bc blog ni,but aku rasa PUAS.....
PELA SLH AKU??
terima lah sharifah nadia seadanya....!

Thursday, October 30, 2008

'pelat'

22 tahun hidup tiada siapa pun lagi yang 'comment ' bout how i pronounce my 's'...
erm... one day AJF always repeat pe i cakap ..i mean repeat perkataan yang ada huruf "S" .thats weird..when i ask him,he said nothing baby...huu..something wrong here..
rupe2nye my pelat ....the way i pronounce s is "WEIRD"///pa mau buat dah gtu hamba sebut...erm..maybe coz kedudukan my teeth yang tak sma..jongos a.k.a jonggang.....
sorry AJF ...:(..tunang u cacat...

but whatever..alhamdulillah i still ble bercakap sedangkan ada hamba ALLAH swt yang bisu..amin..alhamdulillah...:)
bersyukur sgt..
ada gak gatai2 tanya my friends even my boss pun i ada
tanya..RUPA@nye diaorang memang dah lama perasan cume malas nak tegur..huh./ada ke..biarkan dimalukan..huish... kisahnye...

anyway ,sejak that time,berusaha la hamba untuk tidak meng'over'kan atau menguat kan sebutan perkataan yang mempunyai huruf S dalam ayatnya..tapi bila fikir2 balik..ok wat my s...:P

reality hidup

lelaki pandai berlakon!!!!
Everything happens for a reason thats why we met..???
alhamdulillah...kadang2 kite perlukan org lain dalam membuat keputusan dari semua hal..tetapi bile bab masa depan,semuanye bergantung pada individu .fikir fikir punye fikir...terlalu cepat masa berlalu,insyallah suatu hari akan jadi milik org lain...kalau tidak skrg akan dtg akan lalui juga.
semua yg terjadi atas kuasa NYA..siapalah kite makhluk ciptaan NYA yang kerdil lagi hina ini untuk mempersoalkan NYA..semua yang berlaku telah di atur olehnya...kiter hanya berusaha,bersabar,berserah tawakal....:)
LELAKI + PEREMPUAN= banyak perkara boleh diperkatakan dengan 2 patah perkataan ini..
TAPI buat masa sekarang di otak n minda ku yang mengantuk.hanya ini yang dapat kufikirkan...
LELAKI + PEREMPUAN = PERKAHWINAN
Seandainya ini jodoh ku..dengan rela hati hambamu menrimanya..dan terus manjalankan sebagai khalifah mu YA ALLAH SWT...AMIN..

Monday, October 27, 2008

Lina's wedding..:) - sister in law :)







pre wedding ....UPDATEs!!!

Surat Kebenaran Berkahwin: DONE
Baju Nikah: DONE
Baju Bertandang: DONE
Wedding Ring (Me & Him): DONE
Photographer /videographer : DONE
Wedding Invitation Card: DONE
selesai sudah Lina's wedding..
P/S---:)

Monday, October 20, 2008

wedding card..:))

hhehhehehhha:))
my wedding card dah ready..
is time to call harry potter and friends to distributes the cards...:)
yeeeeeeeeehaaaaaaa..

Friday, October 17, 2008

HIV test @ photoshoot?/

huu...pity AJf ,dapat off day wednesday lepas untuk settle hal kahwin kiteorang--yela nak buat hiv test n settle borang kebenaran kahwin..tapi me?ada shoot lak on that day..al kisahnya..:(
kata kak anizon,karangkraf start 9 am till lunch je..jadi berjanji la hamba ngan AJf..lepas shoot terus je g clinic..nak jadi story nye,drag till 4.30 pm..hhu//..banyak prob ..ngan makeup artist dtg lambat,ngan camera battery weak la,ngan studio yg terhad(2 studio tapi byk job)...n BANYAK r g problem....1 pm baru start shoot,,,dah la kena tukar 6 pasang baju..penatnye ya ALLAH swt toksah nak kata...this is not my career r..AJf..serious...dear..:)
Im a nurse n still A nurse..:)))

Ummi AJf dah balik from Eygpt..n ada bad news...erm..forget it la..
now will busy with sis Lina ,AJf's sister nye wedding on 26th Oct ne..so kena la ringan2 kan tulang ni sket...erm..dekat gile..my wedding nye hal pun tak settle g..arghhh sesapa yang ada masa tolong i ..please...:(...wedding panic!!!!!
SIAN AJF....makin beruban la dia tu..

miss my mum n walid,rumah pun mesti tgh busy,masa balik raya tu ada tolong bonda siapkan wedding gift..:)....thank you bonda n walid sayang..love u both so much...:))

Tuesday, October 14, 2008

Pre -wedding updates


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tarikh Perkahwinan : 15th November 2008 / 22th november 2008
Surat Kebenaran Berkahwin: In process
Kursus Kahwin: Success
Budget Perkawinan : ???
Baju Nikah: Done-23th Oct siap
Baju Sanding: Done...:)
Baju Bertandang: not yet..???argh..
Pengapit : My lovely couz,Syafikah
Konsep : Simple / Garden weddng
Warna Tema : white+pink / silver+white
Wedding Ring (Me & Him): done only for AJF..blum
Henna Service: :),done my couz
Bunga Pahar: Done
Bilik Pengantin : decorate by my 'bonda manis'.
Venue: Home sweet home / Felda Villa
Catering: Done
Photographer /videographer : my site -
Not yet(terlalu banyak choice)
Ajf's site - Done
Khemah : Done
Wedding Invitation Card: In process..:)
Wedding Guests List : Done
Wedding Favors: bonda n walid
Hantarans: Done .
Honeymoon: :)
House to stay after married:Subang:)

Sunday, October 12, 2008

curi pic ..hehhe

miss my mum so much..:(


spent time with couz:)

erm today saturday i keje ptg,but dpt mc from doc coz allergic reaction ,naik rashes whole body ..g clinic LOURDES cwangan puchong,thanks to ALLAH swt doc situ k gile..:)then dari dop umah alone,terus fly ke puchong.,umah my couz .rehat2..follow kak fauziah kak nana n my sister ke kenduri@ setapak..:)
hujan lebat la sgt2..then straight away g ke kg baru,...after balik n singgah @ clinic g ,kak fauziah felt drowsy ,juzt wanna check her blood pressure..:)

me tgu kak fauziah..budget ?

?/

me-kak nana - akak

kak fauziah yang rasa cam tak sihat..?

raya??/


raya ..raya..even raya dkat KL..far from my hometown..first time raya without my family.:((..n first time raya with my fiancee..Kl lenggang gilen..boring gilen..first raya kena keje ..pagi,sedey arrrrrrrrr.......all staff indian n chinese..:((after work,g umah tok ma AJf,umah baba AJf n last umah TOk Ana..:)..banyak makan..sedap..tapi SEDEY ..:)

update pic

Girls day out..:) enjoy..my last ramadhan as single gurl..uhukk..

-gile?

-dla-mye-anis-nadia-


rapunzel-mitsuki-frogie

iklan maxis

miiss them so much!!!

Tuesday, September 30, 2008

raya..

erm...raya tahun ni insyallah will be my last raya as single .Tahun depan dh bertukar status..INSYALLAH..
dah la last raya ,tak dpt holiday raya la..i hv to work on first raya till 3 rd raya..sad ..sgt2..well kena accept coz nama pun CIk NURSe kan?????hehehehehuhu i happy ni..hehehehuhuhuhuh...phew..
Jadi ativiti2nya raya tahun ni di PCMC..menyambut pagi raya,then ptgnye AJf will pick me up ..menumpng raya ..saturday nite ritu,g KLIA..sent Ummi AJf and uncle muhd .beraya @ Egypt.
ini antara pic yg smpt di 'snap'kan.. baba AJf lak raya di tanjung malim.So...?




nadia sedang mangalami fasa perubahan yang besar
sekian gracious..

Friday, September 26, 2008

Wishing ang HOping...Ally mcbeal N me.:)


'sharifah Nadia Al-Sagoff tgh melayan Barry White dance in Ally Mcbeal-Title og da song is...u re the first,my last ,my everything..:)

ALLY McBEAL..famous in 1997 @ NTV7.never ever missed that series..lately ni..rasa cam im goin to be like her lak..i always dream n imagine that i was her..:)..heheheh crazy nut..
not pscyco but .haahha..sesape yang pnah layan series dia tahu la how..ada sama tak kiteorg..memang different la.
but body(THiny little girl)-well i m not short like her nway.,, n kuat ber'imaginasi'..same.
hehehe...

Like today,rasa geram kat "SESEORG " ni ....n tgk je dia ..n rasa cam g tumbuk2 n gigit tangan dia..tapi reality is i still kat my chair depan pc ggit jari..huhu..watevur...rasa puas sgt...

'AKU Gelong!!"

K.A.M.I


-training:-huhu to be a good mother?

-my roomate time study dulu..mie montel.mis her so much-

huh..pejam celik pejam celik ,g 4 hari je nak raya..akhi2 bln ramadhan banyak la activity yang dipenuhi..busy..sgt...dgn puasa,iftar,raya,wedding,friends,ermm..me??dah jadi cam robot ni...kurg rest...pepepun even tired but im happy :)..tomorow nite ummi Ajf akan berangkat ke egypt.Dah la tak dapt raya with family,ummi Ajf plak beraya @ sana..
many things happen this week.

- berbuka with AJf's fwen.
-shopping sme stuff for raya n my wedding
-my wedding card dah siap.tgu printing..(i noe im late)
-n paling best dapat berbuka puasa with my sccooolmate a.k.a best buddy..:)
mye-anis-moon-dla-beto,,--->tapi plg tak best ata tak dpt join..:(
-Neway waitin for dla to upload oyr pic..ahaks...cant wait.:).cpt la dla



-Dia gila camera,aku gila???

-ini kami-

Thursday, September 18, 2008

CUTI RAYA??

SAYA TAK DAPAT CUTI RAYA
SEKIAN,TERIMA KASIH...

-DUNIA SEMentaRA-

"ALLAH swt mengasihimu setiap masa .diuji tahap keimanan,..sedangkan ramai terbiar dilalaikan...Hanya yang terpilih sahaja antara berjuta mendapat rahmatnya!!!

ermm...hanya yang terpilih..;)...Ramadhan kali ni memang is different...:)))..SAD n happy..tear joy..all in one ...last nite shift..as usual pass report then walk alone to take cab..alhamdulillah i dont hv to waited so long..LUCKY dgn izin ALLAH swt ada taxi..

keje malam..ngantuk nye tok sah kater..tapi .rm taxi driver (INdian man)ari ni ramah la plak..
tanya itu tanya ini....then...yg buat hati ini yg sedia sleepy terkezut...when...:-

Lelaki itu ; akak..agak2 pa keje partime seswai ngan saya??
me ; ha????!!!! maksud u??(tetiba tanya lak)
Lelaki itu ; skrg ini susah mau cari makan kak!!taxi pun sape pun tak mau naik
anak bini mau makan pun susah..
me ; (terdiam).....
Lelaki itu ; sorry la kak saya banyak cakap ka?susah mau cari kerja skrg..
Me ; eh tak( still sleepy) ....
ermm...sy tak tau mana ada partime...tapi kalau fulltime..
try la mintak keje kat hospital sy...bla bla bla bla bla time bla bla gaji bla bla..
Lelaki ; ble kak kasi no telefon itu hospital?
............................................

well im not the boss...im just a staff ..yang juga makan gaji..tapi alhamdulillah coz i gt chance to study,went to Uni...gt a better job with a good pay(really???)..berSYUKUR..SYUKUR...SYUKUR...anugerah ALLAH swt...Namun yang lain bukan la tidak bernasib baik,cume dia terpilih untuk diduga oleh ALLAH swt dgn dugaan wang...harta benda..lain org lain DUGAAN nya..yang penting tangunggjawab kite sebgai khalifah sentiasa bersyukur n tidak pernah menyalahkanNYA atas pe yg berlaku..SETIAP YG BERLAKU ADA HIKMAH..

walaupun tak pasti sama ada lelaki itu dpt kerja atau tak.. im still happy dapat bantu dia..Dia nampak mengharap ...BUT IM NOT THe CEO..

Wednesday, September 17, 2008

Tagged from Berry..:)

i hv bE3n tagged by Berry,owner Blog yg cute mute..

7 Facts About mE??

  1. im a STaff Nurse
  2. daughter of Tuan Syed Azizan Al Sagoff & Puan Afifah Hanuom
  3. im engaged to AHmad Jazeel Fikri - almost 4 months.
  4. hardcore to MCdonald.
  5. sister kpda my lil bro,n two big sisters..:)
  6. ble tido non-stop 2 days.:)
  7. sayang org yang sayang kan 'neverletmego'

1. Link to your tagger and post these rules on your blog.

2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.

3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs

4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog

org yg kena TAGGED-nobody ....:)...semua dah buat kan?heheh

'sePULUH sen ' @ SekuPanG.??

erm.mm..dulu msa zaman childhood,mak selalu pesan..



' eh jgn buang dwet syiling tu,simpan ..sekupang tu kalau simpan ble cukupkan seringgit....'ha?tilll now tak faham2 napae mak selalu pesan macam tu...



kalau walid plak,,simpan 5 sen ,..sebab senang bayar dwet elektrik....ermm.pun tak faham sebab tak pernah ada experience bayar elektrik.."



Tapi past 2 days ne,

-terpaksa naik lrt STAR n PUTRA ke Bangsar..so senang sket AJf picked me up .Dekat ngan tempat kerja dia..memandangkan stay in KL yng sedia maklum asyik Jammed..:)

so start my journey ,jjalan frm my apartment(dkt je ngan LRT STAR ) n ke Masjid Jamek...so dapat la menjamu mata sms pertukaran train ke bangsar ...punyala banyak org..sgt banyak....banyak la ragam..dengan peniaga,pembeli.pengemis ,anak....



Yang menarik hati ni...........PenGEMIS....:)

ntah kenapa..rasa sayu sgt tgk mereka...dulu masa student kalau jumpe da all rasa cam GERam....nape kadang2 tu kerongsang,baju peminta sedekah ni lebih cantik dari kite punye...rasa cam diaorg ni tak mau berusaha dan hanya tahu meminta je....

Nape yer?....PELIk tapi benar.tu la reality..

sayu...n terus teringat duit2 syiling 10 sen.,,5 sen yang tertingal n berterabur kat atas meja.bilik air @ umah,bawah katil....YA ALLAH swt nape la...teruk sgt hamba mu ni..

daripada di biarkan dwet tu ,kan lebih elok diberikan kepada Orang yg memerlukan?kan?kan?

Mana la tahu..dengan dwet sedekah sekupang yg kiter beri dapat mencukupkan dwet kutipan nya ---untuk membuka puasa..

Monday, September 15, 2008

Puasa 'tipu'

..
best sgt ..after lama tak jumpe Teah..;)at last dapat gak dinner ngan dia.Teah keje double shift tapi still nak jumpe.sian dia penat,even dapat jumpe kejap tapi m happy...

I hate LOURDES..:(((
-nak dijadikan cerita..ada new allergic with clinic 'itu'...
erm...ATcly .i tak makan daging kambing or yang berkaitan ngan nya...malam berbuka puasa @ tok ana's ( Ajf grandma) house ,ada 'kambing'..ntah nape tetibe ble termakan..:(...terus rasa tak sedap badan..rasa nak termuntah,rasa pening..;((

-esok nye,..i keje morning shift,lepas sahur ,tak larat sgt nak bangun even dah amik 2 pil ponstan ..
-terus call ward said that i mc..:((
-semua clinic tutup.(sunday ma)
-pusing2 jumpe la clinic 'itu'....
-YA ALLAH....teruk nye..tak professional lgsg...erm...no greetngs ..masuk2 je..terus cakap..

doc ; whats wrong with u....(dalam nada marah org gaji)?
me"; headache....vomit..can u check my b/p
doc; oh yeah..sn like u just came here to get mc n lazy to work??
me;#$%&*(*%@&*...( marah dalam hati..n nada org berpuasa )

AStagfirulahazim....ntahla mybe im too emo..tapi dia tak patut buat pe yg dia buat..
neway my b'p high @ that time..tapi dia buat bodo ...mentang2 la I;M STAFF NURSE...

huh..neway ,lantakla..shnadia is shnadia..:))

After that..time berbuka...takde selera still rasa cam nak muntah,dalam badan banyak angin..hehehe
-berbuka ngan @ shah alam with Ummi AJf..:)
-minum teh Halia--->terus angin kuar..(ikut mulut..:) bukan bawah ye)


AJf with 2 budak kecik...:)

Jadi babysitter jap//:)

erm......:)..

Friday, September 12, 2008

lamernye...

lamenye tak update..well skrg ni busy hari2 keje ngan ramai patient n bout JCI..
JCI weeks...so banyak la benda kena set up kat ER...erm...even org kecik dlam PCMC tapi main peranan gak la kan?huhuhu

k nothing much to update...
monday n tuesday lepas cuti keje malam----
-sibuk teman AJf settle kan hal nye..:)
- beli Borang HIV ..rupa2nya sejak bulan august borang HIV diberikan percuma )kalau tak harga nya RM 10...heheh...
- Tapi tak sempat nak g check..:)
-g Bazar Ramadhan TTDi..best gak..at last jumpa my puding caramel..tapi one slice Rm 3...
mahal tu..
-bla.bla..bla..

Wednesday..keje ptg..
- after work teman AJf g Umah uncle wan...(suami arwah OT),jenguk .n AJf tibe2 rasa rindu kat ARwah OT .(me too)...

Thursday...
- erm..g masjid jamek..settle kan souvenier for guest...nx week katanya siap..
-went to bazar ramadhan with Sina n Dina..
- n ikut AJF g tarawih..:) im HaPPPPPPY....

sad n HAPPY weeks....:)

Monday, September 8, 2008

misss them..:)

"Country roads, take me home To the place I belong"
miss them so much...


Would you ever let me down?Would you ever fool around?Well, I'm sorry if it sounds kind of sad,it's just that I'm worried,so worried that you'll let me down.Because I love you, love you, love you, so don't let me down.


Sunday, September 7, 2008

-short-

friday..
-am shift,went back home late...taxi tkde.:(
- pt ramai,.n tahu nak marah nurse je....:((
-titon...then siap nak berbuka ngn AJf,terlambat...janji ngn AJf b4 5pm tapi terlambat..:((
(bad day anyway)
-berbuka puasa @ secret Recipe..:((x de selera..
-solat ...kereta AJf kena block ngan another car...:(tgu AJf's fwen.eddie amik n g minum2..

-cit chat ngan wife Eddie,Ida bout baby..hehhe:)..Ida prgnant 2months
-then teman AJf main indoor game...i layan DVD with ida.
-tido..
---> bad day + okla...:)

saturday..
-sad day....dapat call from my wedding planner(not really wedding planner-peng'spoilt' -i guess)..:((...bout my baju..argh.sedey
-tgu AJf ,berbuka puasa...
-g keje..nite shift
----> sad sad sad day.....:(

sunday
-AJf demam...slightly fever.
-g pertama kompleks ,cari n tempah my wedding card..:)
-nak berbuka ..tapi restaurant ITU tutup..so berbuka ngna fast food je.burger king..alhamdulillah dapat gak berbuka..:)kan
-then g solat n g keje..:(
---> happy.:)

OSCE & ikhtisas??

Dalam derita ada bahagia
dalam gembira mungkin terselit duka
tak siapa tahu
tak siapa pinta ujian bertamu
bibir mudah mengucap sabar
tapi hatilah yang remuk menderita
insan memandang
mempunyai pelbagai tafsiran
Segala takdir,terimalah dengan hati terbuka
walau terseksa ada hikmahnya
harus ada rasa bersyukur
disetiap kali ujian menjelma
itu jelasnya membuktikan
Allah mengasihimu setiap masa
Diuji tahap keimanan
Sedangkan ramai terbiar dilalaikan
hanya yang terpilih sahaja
antara berjuta mendapat rahmatnya
Allah rindu,mendengarkan rintihanmu berpanjangan bersyukurla dan tabahlah menghadapi..

Saturday, September 6, 2008

TENSION!!!!

:(((((((((((((((((((((((((((
ARHHHHHHHHHHHHHHH...ERMMMMMMMMM
TENSION NYE..
YA ALLAH....swt...

Friday, September 5, 2008

ermmmmm

rindu nye kat dia..
.....rasa cam lama jew tak jumpe.....
AJf...:(((((

puasa ke-4

erm...kalau biasa ,,love sgt keje am shift sebab dapat balik awal umah or ptg dapat dating ngan AJf or fwens....or rasa cam kejap je keje hehe..TAPI bile keje di bula Ramadhan ni rasa cam lambatnye,tak suke gile keje AM sebab lambat nak berbuka..kuikuiki
habis keje je terus balik umah..n boom..vboomm...tidow sampai pengsan,,...
then tgu AJF,g bazar ramadhan @ Taman Tasik Permaisuri...takde pun Caramel..:(
pastu berbuka @ Santai Cafe..RM25 per-head..
k ke?'makan biase2 je,alhamdulillah rezeki..:)
solat maghrib @ surau Taman Tasik Permaisuri,sambung desert,,,
then g Masjid Bandar Tun razak...tarawih/....:)
----at last dapat gak...ber'terawih' setelah 4 hari berpuasa..:)
alhamdulillah..

Wednesday, September 3, 2008

puasa

dah 3 hari puasa...
1st sept-berbuka @ Kulim with my family..n AJf :)
2nd sept - berbuka @ pantry ER
3rd sept----today..ermm buka puasa @ ER pantry g..
at least meriah gak berbuka reramai ngan kawan2 ..:)drpd berbuka ssensowang kat umah..:P

Monday, September 1, 2008

hometown-home sweet home

29th August
-bertolak from KL bout 10 pm,
-stop @Tapah,cari makan n tgu AJf mandi ..heheh..sian tak mandi dari balik keje
-teruskan perjalanan dgn 'makan' n main2 teka teki with AJf n my sis.
-smpai kulim bout 2.30 am ..then titon..

30th August
-breakfast dgn nasi lemak ,home made,,mak masak..cedap sgt2
-then bersiap to bwa AJf balik kg mak,Yan kedah..
-had lunch dgn maktok,...
-baring2,sembang2 ,'mengumpat2' n landing2 sementara tgu ptg..
-pergi Mandi sungai @ titi hayun..:).best gilen...


-couz,nusyrah.my sis -akak ,me-

AJf tekun mendengar org tua bercakap...

31th August

-sandwich ,tea,milo for breakfast on sunday morning..

-help mumy masak for lunch..

-prepared,n settlekan 'hal' my wedding,insyallah..my door gift..

-had lunch with 'gulai siam' n ' daging masak pedas' ..yiummy

-main game ..'cluedo' :)

-tea time,cucur chempedak n tea

-siap g penang,feringgi walk,,,bought box,cushion coverz .:)

p/s--->sgt2 happy,alhamdulillah

sorry AJf ,sian u kena 'buli' makan banyak..

nak buat camne family i memnag suka masak n makan-our fav games..:p

esok dah nak puasa...:)


sis ina ,mak ,akak,me,n bro,syed othman.walid n AJF control macho.:P..@ feringgi walk
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...